BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  DÜNYA

Son uzantısı da yarın tarih oluyor

Yugoslavya diye bir ülke artık yok.. Haritadan silinen ülkenin bugün yaşayan tek bir uzantısı vardı ki o da tarihe karışıyor

Abone ol

Eski Yugoslavya Cumhuriyeti haritalardan silinmiş; parçalandıktan sonra yerini 7 ülkeye bırakmıştı. 

Ancak Yugoslavya'yı yaşatan tek bir uzantı vardı ki o da internetteydi...  Eski Yugoslavya Cumhuriyeti'ne ait internet alan uzantısı ".yu" bugüne kadar kullanımdaydı; ancak yarından itibaren kullanılmayacak.

UZANTI İÇİN TANINAN SÜRE BUGÜN SONA ERİYOR

İnternet alan adlarını tahsis eden The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) adlı kuruluşun 2006'da ülke internet alan isimleri listesinden ".yu"yu çıkarmasının ardından, internet sitelerine, ".rs"e (Sırbistan) ve ".me" (Karadağ) uzantılarına geçiş için fazladan zaman tanımıştı.

4 BİN SİTE HALA YENİ UZANTISINA GEÇMEDİ

Buna karşın 4 bin civarında web sitesinin hala yeni alan uzantısına geçmediği belirtiliyor.

1989'da verilen ".yu" uzantısı ilk olarak Yugoslavya Federal Sosyalist Cumhuriyeti'ne verilmiş, sosyalist cumhuriyetin dağılmasıyla, ".yu" başta yeni bağımsızlığını ilan eden Slovenya tarafından kullanılmış, ancak 1994'te Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'ne geçmişti. Bu tarihten beri, Yugoslavya internet alan kaydı, Belgrad Üniversitesi tarafından yapılıyor.

Eski Yugoslavya Cumhuriyeti, 2003'te Sırbistan ve Karadağ olarak yeniden adlandırılmış, 2006'da da Karadağ ayrılma kararı almıştı. (Hürriyet)