BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  GÜNCEL

Son durağı Kırklareli oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıktığı yurt gezilerinin sonuncusunu Kırklareli’ne gerçekleştirdi. Gül, "81’inci ilimiz olarak bütün Türkiye’yi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıktığı yurt gezilerinin sonuncusunu Kırklareli’ne gerçekleştirdi. Gül, "81’inci ilimiz olarak bütün Türkiye’yi doğusundan dolaşırken, batısında en son olarak size gelmiş oldum. Bu şekilde 81 ili gezmiş oldum" dedi.
Kırklareli Valiliği önünde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de bulunan 81 ilin hepsine Cumhurbaşkanı olarak ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, "Daha önce siyasette, hükümette bulunduğum dönemlerde Kırklareli’ne geldim ama Cumhurbaşkanınız olarak ilk defa geliyorum. Öğrendiğim kadarıyla çok uzun yıllardır bir Cumhurbaşkanı ziyareti bu güzel ilimize gerçekleşmemiş. Cumhurbaşkanı seçildiğim ilk günlerde Türkiye’deki bütün illerimizi gezmeyi aklıma koymuştum. Fırsat buldukça doğuya, batıya, kuzeye, güneye bütün illerimizin hepsini ziyaret ettim. Bugün belki Kırklareli son oldu, yani şöyle son oldu daha önce gelme imkanı birkaç kez vardı ama bazı sebeplerden ertelemek zorunda kaldık. Dolayısıyla 81’inci ilimiz olarak bütün Türkiye’yi doğusundan dolaşırken batısında en son olarak size gelmiş oldum. Bu şekilde 81 ili gezmiş oldum. Bunu Kırklareli’de tamamlamış oldum" diye konuştu.

"KIRKLARELİ MEMLEKETİMİZİN EN GÜZEL İLLERİNDEN BİR TANESİ"
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesinin Kırklareli olduğunu belirterek, "Burası memleketimizin en güzel illerinden biri, güzel bir Rumeli şehri. Burası doğal güzellikleriyle, ormanıyla, gerçekten sadece bizlerin, sizlerin değil yabancıların da görmek istedikleri çok güzel bir şehrimiz. Burayı en güzel şekilde muhafaza etmek herkesin görevidir. Ayrıca tarım, sanayi ve Türkiye’nin çok büyük tesisleri de sizin il sınırlarınız içinde. Türkiye’nin en güzel beldelerinden birisinde yaşıyorsunuz. Şehrinizin, memleketimizin, ülkemizin kıymetini muhakkak bilin. Bütün vatandaşlardan istediğim bu. Her zaman altını çizdiğim husus o. Birbirimizin kıymetini bileceğiz Türkiye’yi daha mutlu, en gelişmiş ülkelerin daha da ötesine taşımak için el birliğiyle gece gündüz hepimiz çalışacağız. Burası çok huzurlu bir şehrimiz. Komşuluğu gayet üstün. Bunun böyle olmasını hep arzu ediyorum. Geleceğin hepimize çok daha güzellikler getireceğinden emin olmanızı istiyorum. Bir kez daha gösterdiğiniz bu sevgi için teşekkür ediyor, hepinize ayrı ayrı sevgilerimi gönderiyorum" ifadelerini kaydetti.
(İHA)