BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Derme çatma evde yaşam mücadelesi

Gaziantep’te zor günler geçiren 3’ü yatalak 17 kişilik Suriyeli aile, kendilerine yardım edilmesini istedi.<br/>Suriye’deki iç savaş 4. yılı...

Abone ol

Gaziantep’te zor günler geçiren 3’ü yatalak 17 kişilik Suriyeli aile, kendilerine yardım edilmesini istedi.
Suriye’deki iç savaş 4. yılına girdi. İç savaştan kaçarak yeni bir yaşam kurma ümidiyle Gaziantep’e sığınan 3’ü yatalak 17 kişilik Suriyeli aile, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor. Derme çatma bir harabede hayata tutunmaya çalışan aile fertleri, su ve elektrik olmayan evde zor anlar yaşıyor. 17 nüfuslu Suriyeli ailenin 3 ferdi yatalak, 1 ferdi de 6 aylık hamile.
Yatalak hastaların bakımının zor olduğunu dile getiren Meryem Muhammed Marendi, yaşam koşullarının elverişsiz olmasından dolayı çeşitli hastalıklara yakalandıklarını kaydetti.
Meryem Muhammed Marendi, şunları söyledi:
“Biz bombalanan yerden geldik. Bombalanan evlerimiz yıkıldı. Bütün eşyalarımız yok oldu, kaçmak zorunda kaldık. Canımızı zor kurtardık. Sınırı geçerek buralara kadar geldik. Fakat elimizde ne bir eşyamız ne bir paramız vardı. Hiçbir imkanımız olmadan geldik. Sığınmak için bir yer aradık bulamadık. Şu an kaldığımız bu harabe yer tesadüfen denk geldi ve buraya yerleştik. Ama buradan da bizi çıkarıyorlar. Yiyeceğimiz, evimizin eşyası, paramız, sabunumuz, gıdamız hiçbir şeyimiz yok. Çocuklarımızın hastalığı devam ediyor. 3 sakatımız var. İnsanlardan yardım bekliyoruz.”
Suriyeli aileyi ziyaret eden MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkış ile Abdurrahim Çelik, kendilerinin yardım yaptığını, ancak yapılan yardımların yeterli olmadığını söyledi.
(İHA)