BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  DÜNYA

Somali'de yine Türkler hedef! Müteahhitlere bombalı saldırı düzenlendi

Geçtiğimiz ay 2 Türk mühendisin terör saldırısı ile öldürüldüğü Somali'den yine kötü bir haber geldi. Teröristler bu kez Türk inşaat şirketi çalışanlarına yönelik bombalı araçla saldırı düzenledi.

Abone ol

Reuters'in aktardığı son dakika habere göre; Somali'nin başkenti Mogadişu'nun kuzeybatısındaki Afgooye'de, Türk müteahhitler ve Somali polisinin öğle yemeği yediği yerde bomba yüklü araç patladı.

4'ü Türk 11 kişi hastaneye kaldırıldı
Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, ilk bilgilere göre saldırıda ölen olmadığını, yaralılara müdahale edildiğini söyledi. Yaralanan 4'ü Türk 11 kişi hastaneye kaldırıldı.

MSB'den kınama
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ise ''Somali’de masum sivilleri hedef alan ve 4’ü Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir'' denildi.

Pekcan: Acil şifalar diliyorum
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter'dan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ''Somali’de proje yürütmekte olan müteahhitlik firmamızın şantiyesine gerçekleştirilen saldırıda yaralanan işçilerimize ve firma yetkililerine acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızın bir an evvel ülkemize getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımızla beraber çalışıyoruz.''

Büyükelçi'den açıklama
Habertürk'e konuşan Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, ilk bilgilere göre ölü bilgisinin olmadığını ancak saldırıda yaralananların bulunduğunu belirtti.

2'si Türk 90 kişi hayatını kaybetmişti
Somali'nin başkenti Mogadişu'da geçtiğimiz ay meydana gelen bombalı saldırıda da 2'si Türk 90 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlenmişti.