BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Sokakta kanlı mafya hesaplaşması

İki çete arasındaki husumet kanlı bitti. Türk mafya rakip çetenin üyesini geçen sene ayağından vurmuştu. Şimdi de öldürdü.

Abone ol

Bu haber İngiltere'de günün konusu oldu. İngiliz medyası, Londra'da arabasının içinde öldürülen Türk gencinin mafya üyesi olduğunu duyurdu.

Londra'nın kuzeyindeki Tottenham bölgesinde, trafik ışığında beklerken motorsikletli bir sürücü tarafından öldürülen Oktay Erbaşlı'nın, mafya tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

RAKİP ÇETENİN HEDEFİNDEYDİ

23 yaşındaki Erbaşlı'nın, rakip uyuşturucu çeteleri arasındaki misillemede hedef olduğu öne sürülürken, akşam trafiğinde meydana gelen bu olayla ilgili görgü tanıkları aranmaya devam ediyor. Oktay Erbaşlı vurulduğu sırada, yanında bulunan kız arkadaşı ve 5 yaşındaki üvey oğlu yara almadan kurtuldu.

BOMBACILAR ÇETESİNE ÜYEYDİ

Londra'da yayınlanan hemen hemen her gazete olayla ilgili gelişmelere geniş yer ayırdı. Siyah bir motoksikletli tarafından öldürülen Erbaşlı'nın ismi açıklanmayan bir aile dostuna dayanan Evening Standard Gazetesi, Erbaşlı'nın, son 7 yıldır Londra'daki Tottenham Boys isimli sokak çetesine üye olduğunu aktardı.

Gazetenin iddiasına göre olayı gerçekleştirenler ise Bombacılar isimli Türk çetesi. Gazetede ayrıca, polis kaynaklarından alınan bilgiye göre; olayın uzun süredir devam eden bir anlaşmazlıktan meydana geldiğinin altı çizildi.

GEÇEN YIL DA AYAĞINDAN VURULMUŞTU

Erbaşlı'ya arabasının önünde sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahaleyi gösteren bir fotoğraf yayımlayan Sun Gazetesi'nde, öldürülen gencin, geçtiğimiz yıl içinde de ayağından vurulduğu ve hayatından endişe ettiği belirtildi.

TÜRK MAFYASI LONDRA SOKAKLARINDA

The London Daily News isimli internet gazetesinde konuyla ilgili; "Türk mafyası Londra sokaklarına döküldü; bir ölü, polisin misilleme kaygısı var" şeklinde bir başlık atıldı. Erbaşlı'nın, Türk mafya grupları arasındaki kanlı savaşın sonucunda öldürüldüğü ifade edilen yazıda, Metropolitan polis kaynaklarının konuyla ilgili olarak, Türk ve Kürt mafyası ile ilgili kaygılarına da yer verildi.

İngiliz polisi olayın ardından bir kişiyi gözaltına aldı, ancak daha sonra serbest bıraktı.

İŞTE OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

[PAGE] [PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]