BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 34,98
ALTIN 2.446,80
HABER /  SPOR

Rijkaardı yerin dibine soktu!

Hıncal Uluç açtı ağzını yumdu gözünü.. Kötü sonuçlar Uluç'u çıldırdıttı. Hollandalı hocaya demediğini bırakmadı

Abone ol

Göklere çıkartılan Rijkaard'ın karizması çizildi mi? Üst üste alınan kötü sonuçlar sonrası eleştiri okları Rijkaard'a döndü. Polemik üstadı Hıncal Uluç, Hollandalı çalıştırıcının biletini kesti. Hem de çok ağır ifadelerle...

Sabah'taki köşesinde diyen Uluç'un eleştirileri yenilir yutulur gibi değil..

"Yuh" derler adama, Rijkaard

(...)Galatasaray'ın bugünkü feci durumunun sorumlusu asla ve asla futbolcular değil.. Rijkaard maçtan sonra "Biz yenildik" dedi.. Yanıldı.. Bir defa Galatasaray "Biz" değil ki, hele son maçlarda..
İkincisi.. Yenilen, o çok yetenekli futbolculardan oluşan ve herkesi gıpta ettiren dev kadro değil!.. O dev kadrodan, haftalardır, verimsiz, zevksiz, tatsız tutsuz bir futbol çıkaran ve bu futbolda, babasının sucuk tavasının başında yalanarak bekleyen çocuk gibi "İllaki" diye ısrar eden Rijkaard..
Bakın iki ihtimal var..
Ya Rijkaard futbolu bilmiyor, ya da Türkiye'yi ve Galatasaray'ı ciddiye almıyor.. Avrupa'da iş bulamadı ya, boşluğu doldurmak için bir iki yıl oyalanmaya gelmiş..
Maç sonunda Bahri Havadır'ın (Bravo Bahri. Çok akıllı ve gerekli sorular sordun..) sorularına yanıt verirken söyledikleri, bir itiraf..
"Nonda ile Baros tabii yan yana oynar.. Ama takım zaten çok iyi oynuyor. Olmayan şey son vuruş. İyi oynayan takımı ve oyunu niye değiştireyim. Son vuruşu yapanı değiştiririm" dedi..
İnanmazsınız, ama aynen böyle dedi..
Eskişehir, Graz ve Ankaragücü önünde oynanan rezil futbolu Rijkaard "İyi" sanıyormuş meğer.. Yani pes.. "Alay mı ediyorsun efendi" derler adama.. Sen Türkiye'yi ve Türk seyircisini bu kadar mı hafife alıyorsun..
Bu rezilliğin adı Rijkaard dedi diye "İyi futbol olacak" ve biz bunu yutacağız öyle mi?..
Hadi ordan!..
Efendim, Nonda ile Baros yan yana da oynarmış ama, o zaman takımda çok değişiklik yapmak gerekirmiş, oysa son vuruşu yapacak adamı değiştirmek daha kolaymış.. "Yuh" derler adama, Rijkaard
"Yuh!.." futbol dilinde..

"Bak "Sen nasıl Büyük Hocasın" bile demiyorum.. "

Hıncal Uluç topa tutmakla kalmıyor Rijkaard'a taktik ders vermekten de geri kalmıyor.. Türkiye'nin en zengin kadrosunun Galatasaray'da olduğunu savunan Uluç'un teknik taktik eleştirileri şöyle:

(...)Perşembe Graz'ı, Pazar Ankaragücü'nü 3-0 yenecek, iki ayrı takım..
Futbolları da zengin adamların var Rijkaard, aklına gelecek her taktiği, her sistemi oynatabilecek. Oyun içinde hatta adam bile değiştirmeden, futbolu, taktiği akla kara gibi değiştirmeni mümkün kılacak..
Arda.. Sağ bek de oynar, sol açık da.. Orta sahada oyun da kurar..
Kewel.. Sağ açık, sol açık, oyun kurucu, ön libero, hatta stoper..
Keita.. Sağ açık, sol açık, santrfor..
Elano.. Nereye koyarsan koy!..
Sabri, sağ bek, sağ açık..
Say sayabildiğin kadar Rijkaard.. Hemen her adamın en az iki yerde ayni başarıyla oynar..
Sen ne yapıyorsun.. Kör değneğini bellemiş, ezber bir 11, ezber bir oyun düzeni ve ezber değişiklikler..
Rakip eşek değil çözdü seni.. Seyirci eşek değil, sen önüne ne koyarsan onunla otlasın!..
Yahu sen başka şey bilmez misin?. Aklın başka şeye basmaz mı?.. Hadi maç içinde taktik değiştirmeyi beceremiyorsun, ya da cesaret edemiyorsun.. Bir maçtan ötekine başka şey düşünmekten de aciz misin?.
Sen nasıl Hocasın Rijkaard?.. Bak "Sen nasıl Büyük Hocasın" bile demiyorum.. "Sen nasıl hocasın?.."