BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SAĞLIK

Soğuğun ilacı pekmez ve bal

Soğuk havaya karşı en etkili korunma yöntemi pekmez ve bal tüketmek. Uzmanların uyarıları var..

Abone ol

Son günlerde etkili olan soğuk havaya karşı en etkili korunma yöntemlerinden birinin, ağırlıklı glikoz içeren pekmez ve bal ürünleri tüketmek olduğu bildirildi. Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte direnci zayıf olan birçok kişinin çeşitli hastalıklara yakalandığını belirtti.

Kış aylarında, soğukların başta grip olmak üzere vücut direncinin düşmesine bağlı olarak öksürük, zatürree gibi birçok hastalığa neden olabileceğini ifade eden Çelebi, soğuk havalarda sadece iyi giyinmenin yeterli  olmayacağını dengeli ve doğru beslenmenin de büyük önem  taşıdığını vurgulayarak şunları kaydetti:
   
''Soğuk havalarda hastalıktan korunmanın en etkili yolu, beslenmeye gereken önemin gösterilmesinden geçer. Düzenli ve doğru şekilde beslenerek kış aylarında vücut direncinin artırılması gerekir.Bu amaçla bolca C vitamini içeren portakal, mandalina, greyfurt gibi narenciye ürünleri tüketilmelidir. Vücudun direnci yüksek tutulduğu takdirde, hastalıklara yakalanma riski de azalır.''

Düzenli beslenmenin yanı sıra enerji verici glikoz içeren besinlerin de alınabileceğini belirten Çelebi, ''Son günlerde etkili olan soğuk havanın neden olabileceği hastalıklara karşı en etkili korunma yöntemi, yoğun glikoz içeren pekmez ve bal ürünleri tüketmek. Sık olarak tüketilen pekmez ve bal, soğuğa karşı adeta bir kalkan işlevi görür'' diye konuştu.
   
Çelebi, soğuk nedeniyle zaten hassas olan vücudun direncinin kırılmaması için besinlerin hijyenik olmasına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.