BIST 10.632
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.430,19
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Porsche Cayenne cezbediyor

Porsche'nin lüks ve safkan sportif arazi aracı Cayenne, uygun fiyatlarıyla meraklılarını adeta cezbediyor...

Abone ol

Alman spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche'nin lüks ve safkan sportif arazi aracı kavramına yeni bir boyut getiren başarılı modeli Cayenne, tavsiye edilen 84 bin 868 Euro'luk ÖTV ve KDV dâhil fiyatıyla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Günümüzde dünyanın en karlı otomobil şirketi unvanını elinde bulunduran Porsche AG, Cayenne modeli ile SUV sınıfında farkını ortaya koymayı başardı. Hem bir spor otomobilin safkan sürüş stilini hem de bir arazi aracının avantajlarını başarıyla bir araya getirebilen Cayenne, Alman üreticinin karlılık başarısının arkasındaki en önemli unsurların başında geliyor.

Ülkemizde Doğuş Otomotiv-Porsche, dinamik SUV modelinin giriş seviyesini temsil eden 'Cayenne' modelini 84 bin 868 Euro'luk anahtar teslim satış fiyatıyla pazarlıyor. Kaslı kaputu altında 3.2 litre hacimli V6 motorun yer aldığı Cayenne modeli, aynı zamanda sınıfındaki tüm rakiplerinden daha ekonomik başlangıç fiyatına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. 250 HP güç ve 310 Nm tork üreten atmosferik beslemeli motor, Cayenne'in 0-100 km/s hızlanmasını 9.1 sn'de tamamlamasına ve 214 km/s'lik maksimum hıza erişebilmesine olanak tanıyor. Cayenne'nin motor gücü ve torku, PTM yani Porsche çekiş yönetimi adı verilen özel bir sistem aracılığıyla dört tekerleğe yönlendiriliyor. Sistem, normal kullanımda gücün yüzde 68'sini arka, yüzde 32'sini ise ön tekerleklere iletiyor.