BIST 10.602
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.425,02
HABER /  GÜNCEL

Türkiye bir fırsatlar ülkesi

Başbakan Erdoğan, ‘Türkiye bir güven ve istikrar ülkesidir, Türkiye fırsatlar ülkesidir’ dedi.

Abone ol
Erdoğan: Türkiye bir fırsatlar ülkesi
Davos’ta düzenlenen ‘Yeni mukayeseli avantajlar’ konulu toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, ‘Türkiye bir güven ve istikrar ülkesidir, Türkiye fırsatlar ülkesidir’ dedi. Erdoğan, Türkiye’nin küresel sermaye için bir çekim merkezi olduğunu da söyledi.
 
Başbakan Erdoğan Yeni Mukayeseli Avantajlar konulu toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeleri özetledi. 3 yılda enflasyonla mücadelede sağlanan başarının ve diğer ekonomik gelişmelerin Maastricht kriterlerine uygun olduğunu söyleyen Erdoğan, artık Türkiye’nin bir istikrar ülkesi olduğunu söyledi
 
AKP’nin iktidara geldiğinde Türkiye’nin topladığı vergilerle faizleri ödeyemeyecek durumda olduğunu söyleyen Erdoğan, şimdiyse durumun tam tersi olduğunu açıkladı. Erdoğan, “Üç yıl önce yolsuzlukların yoğun olduğu bir ülkeydi. Özellikle finans sektöründe çok ciddi açıklar ülkenin sırtına bindiriliyordu. Yaklaşık 50 milyar dolar bir fatura halkın sırtına bindirilmişti. Şimdi bunlar geride kaldı kamu ve özel sektör bankaları kar ediyor. Finans sektörü çok prestijli ve bir cazibe yaratıyor. Yabancı sermaye ilgi gösteriyor finans sektörüne” diye konuştu.

Üç yılda kapalı ekonomiden açık ekonomiye geçişin sağlandığını anlatan Başbakan, birçok yasanın hızla değiştirildiğini ve böylelik küresel sermayenin ülkeye girişinin kolaylaştırıldığını hatırlattı. Erdoğan, konuşmasını “Türkiye bir güven ve istikrar ülkesinin yanı sıra fırsatlar ülkesidir” diye bitirdi.

Erdoğan bir soru üzerineyse özellikle özelleştirmenin başlarında direnişlerle karşılaştıklarını, fabrikaların işgal edildiğini ama kararlı olduklarını ve tüm bu engelleri aştıklarını söyledi.