BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.398,91
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Siz düşünün klavyeniz yazsın

Bazen öyle anlar gelir ki ne söyleyecek ne de yazacak bir şey bulabiliriz. Ancak bu uygulama siz bir şey söylemeseniz de ne söyleyeceğinizi biliyor!

Abone ol

Hayatımızı kolaylaştıran uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz “Swiftkey” adlı uygulama ile artık düşündüklerinizi klavyeye dokunmadan yazabileceksiniz.

Sizin yazı davranışlarınızı, kullandığınız kelimeler ve cümle yapınızı algoritmalara dönüştüren bu uygulama bir sonraki kelimenizi tahmin ediyor. Eylül ayı itibari ile tüm işletim sistemlerinde kullanılabilecek olan bu uygulama IOS ve Android kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.

İlk başta size klavye kullanımından çok faydalı gelmese de zamanla yaptıklarınızı, kiminle konuştuğunuzu, ne konuştuğunuzu, nerede olduğunuzu, kimi yanınızda istediğinizi vb. bir çok davranışı analiz eden “Swiftkey” adındaki uygulama bir süre sonra kiminle konuşmak isteyeceğinizden hava durumuna bağlı olarak nereye gitmek isteyeceğinize kadar bir çok yönden daha siz klavyenize dokunmadan yapacaklarınızı tahmin ederek size asistanlık yapıyor.

Gelecekte mevcut klavye teknolojisinin sonunu getireceği düşünülen bu uygulamayı ,  yeterli.