BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,61
ALTIN 2.391,20
HABER /  SEÇİM

'Çatı aday zavallı CHP'lilere şok yaşattı!'

Çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gösterilmesinin CHP seçmenlerinin yaşayacağı açmaza dikkat çeken Gülay Göktürk'ten çarpıcı bir analiz geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP'nin ortak adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şansını değerlendiren Bugünsi yazarı Gülay Göktürk CHP seçmenlerinin yaşayacağı açmaza dikkat çekti. İhsanoğlu'nun adaylığı ile "CHP’li olmak hep zordu ama sanırım hiç bu kadar zor olmamıştı..." diyen Göktürk "bu adayın zavallı CHP’lilerde yarattığı şoku düşünüyorum" diye yazdı...

İşte Göktürk'ün yazısındaki ilgili blüm:

HALK SİNSİ SİYASET YAPAN CUMHURBAŞKANI İSTEMİYOR

Artık halk, devletin yüce çıkarlarını değil, kendi çıkarlarını temsil eden; kendisi gibi konuşan, kendisini anlayan, “halkı kucaklayacak”sa samimi bir şekilde kucaklayan, “birleştirici” olacaksa doğru bir temelde birleştiren, siyaset yapacaksa sinsi sinsi değil açık bir şekilde yapan bir cumhurbaşkanı görmek istiyor.

BİR DARBECİ KADAR DA HALK DESTEĞİ YOK!

CHP ve MHP’nin uzun arayışlardan sonra getirip seçmenlerinin karşısına koydukları isim eski Türkiye’nin bürokrat cumhurbaşkanları dönemine ait bir aday olabilirdi belki. Ona da belki diyorum, çünkü o yıllarda “devletin adayı” olarak ortaya çıkarılan darbeci generaller ya da büyükelçiler bile Ekmeleddin Bey’den çok daha iyi tanınan, halka daha yakın isimlerdi. Malum, en kötü darbecinin bile bir kitle desteği vardı.

Sayın İhsanoğlu’nun o kadar da yok.
 
CHP’Lİ OLMAK HİÇ BU KADAR ZOR OLMAMIŞTI!
 
Doğrusu muhalefet partilerinin çatı adayını duyduğumdan beri en çok, aylardır turlaya turlaya sonunda bulup çıkarttıkları bu adayın zavallı CHP’lilerde yarattığı şoku düşünüyorum. On yıllardır kendilerini ülkenin en devrimci, en çağdaş partisinin mensubu olmakla avutan bu insanlar şimdi nasıl olacak da adını ilk defa duydukları, El Ezherli (El Ezher alerjilerini de hesaba katın) bir İslam entelektüeline oy verecek!

CHP’li olmak hep zordu ama sanırım hiç bu kadar zor olmamıştı...