BIST 10.095
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.410,21
HABER /  SEÇİM

Çatı adayıyla ilgili AK Parti kehaneti

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu AK Parti seçmenlerinden de oy alabilir mi? Nazlı Ilıcak'tan çatı aday için iddialı yorumlar...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile MHP'nin çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun başarı şansını yorumlayan Bugün si yazarı Nazlı Ilıcak, İhsanoğlu'nun AK Parti tabanından da oy alabileceğini savundu.

İşte Ilıcak'ın yazısındaki ilgili bölüm:

BURUN KIVIRANLAR TARİHİ BİR DERS ALDI!

CHP ve MHP’yi kutlamak gerekiyor. “İki parti çatı adayı gösteremez” diye burun kıvıranlar da, herhalde tarihi bir ders almış olmalı. Ben her zaman umudumu korudum. Faruk Gürler’e karşı, son anda Fahri Korutürk üzerinde anlaşan Ecevit ve Demirel örneğinin tekrarlanabileceğini düşündüm. Yanılmamışım… Ekmeleddin İhsanoğlu, hiçbir siyasi partiye yakın değil. Ama Türk toplumunu kucaklayacak özelliklere sahip. Uluslararası camiada da etkili bir isim. Zaten, tarafsız, günlük siyasete müdahale etmeyen, ayırımcılık yapmayan, gerektiğinde başvurulan güvenilir bir ismin Çankaya’ya çıkması anayasamıza uygun.

AK PARTİ TABANINA DA HİTAP EDEBİLİR

AK Parti’ye oy vermiş olsa dahi Tayyip Erdoğan’ın bir cumhurbaşkanından beklenen özelliklere sahip olmadığını düşünenler mevcut. Bu yüzden, Ekmeleddin İhsanoğlu, AK Parti tabanına da hitap edebilir. Seçim meydanlarına çıkmasına gerek yok. Mühim olan, güvenilir, adil ve dürüst bir insan izlenimi yaratması. Sırtında yolsuzluk bagajı yok. Öfkeli ve ayırımcı bir söyleme sahip değil. İyi bir Müslüman ama siyasal İslâm’a mesafeli.