BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivaslı Altın Çilek Festivaline hazırlanıyor

Uşak’ın Sivaslı İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali 28-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Abone ol

Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl yaptığı açıklamada Sivaslı İlçesi 24. Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali programı ile ilgili bilgi verdi. Festival etkinliklerinin 28 Mayıs Cuma günü düzenlenecek açılış töreni ile başlayacağını ve üç gün süreceğini ifade eden Küçükgöl, festivale yöre halkının yoğun ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

İlçe halkının önemli gelir kaynakları arasında bulunan çileğin 1970 yılından bu yana üretildiğini ve yaklaşık 250 üreticinin üretim yaptığını ifade eden Küçükgöl, bu yıl bin 500 dekar alanda 2 bin 500 ton çilek hedeflendiğini kaydetti.

Festivaldeki amacın üreticiyi teşvik edip yörede üretilen çileğin tanıtımına katkı sunmak olduğunu anlatan Zafer Küçükgöl, “İlçenin önemli gelir kaynaklarından çileğin ön plana çıkarmak ve daha fazla katma değer oluşturmak istiyoruz. Her yıl geleneksek olarak düzenlediğimiz festival bu yıl daha coşkulu geçecek.

Üç gün sürecek etkinliklerin her yaştan her kesime hitap edecek şekilde ciddi ve uzun süren bir hazırlık sonucu organize ettik. İlçemizde oluşturulan tertip komitesi de bu konuda önemli katkılar sağladı. Festivali panayır havasından kurtarıp, kültürel ve sanatsal yönünü daha ön plana çıkarmayı hedefliyoruz, bu yıl bu değişimi hep birlikte göreceğiz”dedi.

Son yıllarda yapılan projelerle çilekte ürün çeşitliliğinin sağlandığını ve ihracata yönelik üretimin arttığını da dile getiren Zafer Küçükgöl, “'İlçemizde yaygın olarak İtalyan menşeli Tiago çeşidi çilek üreticiliği yapılmaktadır. Bugüne kadar yabancı menşeimi Chandler, Pajaro, Fern, Osa grande, Seascape, Duagles, Selva, Comaros, cabarla, sweetcharie, aromas gibi çeşitler üretildi.

İlçemizde çilek yetiştiriciliğinin önem kazanmasında en büyük rol değişik iklim ve toprak koşullarında ekonomik olarak yetiştirilmesidir. İlçemizde üretilen çilek pazara çıktığında diğer bölgelerdeki çilek üretimi bitmiş oluyor. İklim nedeniyle oluşan bu durum ilçemiz için bir avantaj”diye konuştu.