BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arıcıların kovanları İl Özel İdareden

Uşak İl Özel İdaresi tarafından arıcılık kurslarına katılan 27 kişiye toplam 270 adet arı kovanı dağıtıldı.

Abone ol

Tarım İl Müdürlüğü ilde arıcılığı geliştirmek amacıyla birkaç yıldır arılık kursları düzenleyerek kursa katılanlara sertifika veriyor. Tarım İl Müdürlüğü kursların yanı sıra üreticilerin desteklenmesi amacıyla bir proje hazırlayarak İl Özel İdaresi’ne sundu.

Özel İdare tarafından kabul edilen proje kapsamında 27 üreticiye yüzde 50’si hibe 270 adet arılı arı kovanı dağıtıldı. Mesudiye köyünde dün gerçekleştirilen bir törenle arı kovanları üreticilere İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve Uşak Bal Üretim Birliği Başkanı Ahmet Çakmak tarafından dağıtıldı. Projeye göre dağıtılan arı kovanlarının ücretinin yüzde 50’si İl Özel İdaresi tarafından ödenecek.


İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun arı kovanlarının yaklaşık 60 bin TL maliyeti olduğunu ifade ederek arıcılığın geliştirilmesi için Özel İdare Bütçesi’nden kaynak ayırdıklarını söyledi. Tarım İl Müdürlüğü’nün hazırladığı proje kapsamında üreticilere katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ali İhsan Uzun, “ Uşak’ta arıcılığın geliştirilmesi için gerekli desteği sağlayacağız.

Talep geldiğinde konuyu meclis gündemine aldık ve İl Özel İdaresi bütçesinden 4 yıl üst üste arıcılığın geliştirilmesi için kaynak ayrılmasına karar verdik. Ancak, bugüne kadar yapılan uygulamalarda şunu gördük ki, vatandaşımızın kendisinin de katkısının olmadığı projelerin başarı oranı oldukça düşük.

Vatandaşımızın katkısının olduğu projeler daha çok sahiplenilmekte ve dolayısıyla başarı oranı çok yüksek olmaktadır. Bu nedenle, şu anda dağıtmakta olduğumuz arılı arı kovanlarının yüzde 50’sini İl Özel İdaresi olarak biz karşılayacağız. Böylece, işin vatandaşlarımızca sahiplenilmesini sağlamış olacağız. 27 adet arıcı arkadaşımıza toplam 270 adet arı kovanı dağıttık. Bu kovanların toplam maliyeti 60 bin TL civarında. Bu maliyetin yarısını biz yarısını da kovan sahipleri ödeyecek”dedi.