BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karşıyakada Can Dostum Şenliği

Sokak hayvanlarını sahip çıkılmasını sağlamak ve hayvan severler arasında dayanışmayı sağlayabilmek için Can Dostum Şenliği yapıyor.

Abone ol

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile toplumda hayvan sevgisini arttırmak, sokak hayvanlarını sahip çıkılmasını sağlamak ve hayvan severler arasında dayanışmayı sağlayabilmek için iki gün sürecek Can Dostum Şenliği yapıyor.

Mavişehir’de Karşıyaka Belediyesi tarafından yeni yapılan Tay Parkı’nda gerçekleştirilecek şenlikte hayvan sevgisi ile yakından tanınan gazeteci Bekir Coşkun söyleşiye katılacak, sanatçılar Atilla Atasoy, Berkant, Selçuk Ural, Gökben, Yeşim ve Tülay Özer sokak hayvanları için konser verecek. Şenlik, İzmir ile birçok il ve ilçeden hayvan severleri bir araya getirecek.

Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için halkın bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak; “Belediyemizde halen 5 veteriner hekim çalışmakta, kısırlaştırma, aşılama gibi çalışmalar yapılmaktadır. Ancak yaşamımızın bir parçası olan hayvanlarımızın sokaklara terk edilmemesi için herkesin bilinçlenmesi gerekmektedir. Bu etkinliğimizin tüm kentlere örnek olmasını, sokak hayvanlarına yönelik bir ışık saçmasını diliyorum. Etkinliğimizin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mavişehir Deniz Kent Restoran’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serdar Aktop’da konuşmasında bu tür etkinliklerin halkın bilgilenmesinde etkilerinden bahsederek; “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’a bu güzel anlayışı için teşekkür ediyorum. Yaşamımızın bir parçası olan, hatta bizim gibi kentli olan sahipli-sahipsiz hayvanlara karşı toplumsal duyarlılığın arttırılması için bu tür etkinliklere her zaman ihtiyaç vardır” dedi.

Can Dostum Şenliği Proje danışmanı, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tamer Dodurka’da konuşmasında hayvan sevgisinin önemini belirterek; “Teknoloji ve insan nüfusu arttıkça kendimizi yalnızlaştırıyoruz. Bu yalnızlığımızdan kurtulmak için doğaya açılmamız gerek. Gelişmiş tüm ülkelerde bu tür etkinlikler yapılarak insanların doğayla, hayvanlarla iç içe olması sağlanmaya çalışılmaktadır.

Bu çaba insanı mutlu kılmak, yalnızlığından kurtarmak içindir. Bilim, hayvan sevgisinin gücünü yeni yeni keşfetmektedir. Toplumsal huzura, insanın mutluluğuna katkı koyacak olan doğa ve hayvan sevgisini arttıracağına inandığım bu tür etkinliklerin ülkemizde diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.