BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya bu şampiyonada ev sahibi

Yıldız Bayanlar Basketbol Türkiye Şampiyonası 1-6 Haziran tarihleri arasında Malatya'da yapılacak.

Abone ol

Türkiye genelinde Adana, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Anadolu Şampiyonası'ndan katılacak olan 16 takım Malatya'da Türkiye şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.

1-6 Haziran tarihleri arasında Malatya'da Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecek takımlar Şöyle; "Adana İl birincisi Botaş Spor Kulübü, Adana İl ikincisi Ceyhan Belediye Spor Kulübü, Ankara İl birincisi TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü, Ankara İl ikincisi Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü, Ankara İl üçüncüsü Kalabagücü Spor Kulübü, Antalya İl birincisi Antalya Koleji Spor Kulübü, İstanbul İl birincisi Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbul İl ikincisi Galatasaray Spor Kulübü, İstanbul İl üçüncüsü İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü, İstanbul İl dördüncüsü İstanbul DSİ Spor Kulübü, İstanbul İl beşincisi Şehremini Lisesi Spor Kulübü, İstanbul İl altıncısı Bayrampaşa Sancak Spor Kulübü, İzmir İl birincisi İzmir Basketbol Spor Kulübü, İzmir İl ikincisi Buca Spor Kulübü, Anadolu Şampiyonası birincisi Mersin Star Spor Kulübü ve Anadolu Şampiyonası ikincisi Samsun Basketbol Spor Kulübü".
Konuyla ilgili Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ve Basketbol İl Temsilcisi Nail Değirmenci'nin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, yaptığı açıklamada, "Malatya'da çok önemli bir spor hadisesi meydana gelecek. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı, Malatya'ya Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasını verdiler. Biz de bütün kurumlarımızla birlikte özverili bir çalışmada bulunduk.

Bir çok sponsor firma bulundu. Bu yarışmalar 1-6 Haziran tarihlerinde Atatürk ve Yeşiltepe Spor Salonlarımızda gerçekleştirilecek. Final müsabakaları Atatürk Spor Salonu'nda olacak. Şampiyonaya katılacak olan takımlar Türkiye'de kendi kategorilerinde en iyi takımlar. Burada Türkiye şampiyonu belirlenecek. O açıdan tüm Basketbol severleri buraya bekliyoruz. Basketbol şölenini ücretsiz olarak izleyebilirler" dedi.

Salon noktasında Malatya'da büyük atılımlarında olduğuna dikkat çeken Fındıklı, "Malatya iki salon arasına deyim yerindeyse sıkıştırılmıştı. Malatya'da Basketbol, Voleybol ve Hentbol sporlarımız çok iyiydi. Şimdiyse istediğimiz seviyede değil. Çok kapasiteli çocuklarımız ve iyi bir potansiyelimiz var. Bizim bu sporcularımıza antrenman salonları açmamız gerekiyor.

Bu noktada milli eğitimle bu sorunu çözmeye çalıştık. Ben, zaman zaman okullarımızın salonlarını bizlere açan Milli Eğitim Müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Ama taşıma suyla olmuyor. Bizim kendi tesislerimizin olması gerekiyor. Sayın Valimiz Ulvi Saran Beyle bu konuyu görüştük. Bize şuan 4 tane antrenman salonu sözü veriler. Bu salonların ilk 2'sinin yapımına hemen başlanacak. Bu salonlarımızdan biri Tecde'ye diğeri ise Şeker Fabrikası alanına yapılacak" diye konuştu.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise spor müsabakalarının Malatya'nın turizminin gelişmesi adına önemli katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Malatya'mızda spor alanında büyük aşamalar kaydediyoruz. Yıllardır Malatya'da ulusal düzeydeki müsabakaları ilimize almak için çaba gösteriyoruz. Amacımız, insanlarımız kitlelere ulaşsın ve bunları görsün. Bunun yanında Malatya ekonomisine büyük girdiler sağlanıyor. Spor turizmi açısından büyük katkılar sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Basketbol İl Temsilcisi Nail Değirmenci de, şunları kaydetti: "Bu büyük organizeyi ilimize alan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonları geçmişte de yaptık ve başarıyla bunları yaptık. Bu organizeden de çok güzel şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Malatya'nın misafirperverliğini de göstereceğiz. Bu noktada, Final Dergisi Dershaneleri, Rahime Batu Lisesi, Bilim Koleji ve Seher Piliç bizlere sponsorluk anlamında büyük katkıda bulundu. Oryantasyon toplantısı için
bizlere kapılarını açan Anemon Otel'e de teşekkürlerimizi sunuyoruz".