BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Sakık İnternethaber'e konuştu

İnternethaber'i arayan Sırrı Sakık, hem mağdur hem de yalancı gösterildiğini söyleyerek isyan etti

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sırrı Sakık, mağdur olduğu halde yalancı gösterilmesine isyan etti. İddiayı ortaya atan kendisinin olmasına rağmen, suçlu ilan edilmesine anlam veremeyen Sakık, silahın teslim anını gösteren kayıtları sordu.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Meclis kürsüsünde Adana Havaalanı'nda silahını teslim alırken, mermi verildiğini iddia etmesi ortalığı karıştırdı. Ardından Sakık'ın vukuatsız bir şekilde silahı teslim aldığına dair görüntüler ortaya çıktı.

İşte bu kayıtları Sakık'ı çileden çıkarttı. Çünkü görüntülerde Sakık'ın silahı teslim aldığı an yok. Videoda Sakık'ın çıkarken, polisle tokalaşırken ve tutanakta attığı imza dışında görüntü yok.

KİMYAM BOZULDU

Medyada yer alan haberler üzerine sitemizi arayan Sakık, kimyasının bozulduğunu belirterek, kamera kayıtlarının eksik servis edildiğini açıkladı.

SİLAHIN TESLİM ANI NİYE YOK?

Silahın teslim edilirken gösteren görüntüleri soran Sakık, "Silahın verildiği anı göstersinler. Kamera kayıtları yok diyorlar. Yalan söylüyorlar. Havaalanından çıkışa kadar görüntüler var. Ama silahın teslim anı yok. Hem mağdurum hem de yalancı gösteriliyorum" diye konuştu. 

MAĞDURUM VE YALANCI GÖSTERİLDİM

Yavu hırsız misali mahkum edildiğini belirten Sakık, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir ay sabrettim, failleri bulunur diye düşündüm. Kimseye söylemedim sadece bir kaç arkadaşım biliyordu. Ama İçişleri Bakanı hakaretvari konuşunca ve bir de tehdit edilince mecbur kaldım ve kamuoyuyla paylaştım. "

upgpgem.jpg

SAKIK'I KIZDIRAN BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI NEYDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

İçişleri Bakanlığı, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın boş teslim ettiği silahın, Adana Havalimanında mermi ile birlikte verilerek tehdit edildiği” iddialarına cevap verdi.

İçişleri Bakanlığı, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın “Ankara Esenboğa Havalimanında boş teslim ettiği silahının, Adana Havalimanında mermi ile birlikte verilerek tehdit edildiği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı’ndan BDP’li Sakık’ın, 11 Ocak 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kürsüde ifade ettiği "Ankara Esenboğa Havalimanında boş teslim ettiği silahının, Adana Havalimanında mermi ile birlikte verilerek tehdit edildiği" iddiasına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

TUTANAKLA TESLİM EDİLDİ

Sakık’ın, 9 Aralık 2011 günü saat 19.00’da Adana’ya gitmek üzere, Ankara Esenboğa Havalimanına beraberindekilerle birlikte geldiği, kendisine ait silahı boş ve şarjörü alınmaksızın tutanak karşılığında, beraberindeki şahıs tarafından havaalanı polisine teslim edildiği bildirilen açıklamada, “Aynı gün saat 20.40’ta, adı geçen milletvekili, Adana Havalimanı Şube Müdürü tarafından karşılanarak misafir edilmiş ve bu esnada da silahı kontrol edilerek kendisine imzası karşılığında tutanakla teslim edilmiştir” denildi.

İTİRAZ BULUNAMADI

Milletvekili Sakık’ın havalimanına geldikten 8 dakika sonra silahını bizzat kendisi teslim alarak olağan bir şekilde, havalimanı şube müdürü tarafından aracına kadar uğurlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu konu ile ilgili fotoğraf ve tutanaklar internet sitemize yüklenmiş olup, iddiaların araştırılması için ayrıca Bakanlığımızca Polis Başmüfettişi görevlendirilmiştir. Görüntü ve tutanakların incelemesi sonucunda, ilgili milletvekilinin silahını imzası karşılığında teslim aldığı ve daha sonra ortaya koyduğu iddiası ile ilgili yazılı veya sözlü herhangi bir itiraz ve beyanının olmadığı anlaşılmaktadır. Belge ve görüntüler itibariyle bahse konu beyan ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı, adı geçen milletvekilinin olağan bir şekilde hayatın doğal akışına uygun olarak karşılandığı ve uğurlandığı açıkça görülmekle birlikte iddianın takdiri Yüce Milletimizindir.”