BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,98
ALTIN 2.447,69
HABER /  GÜNCEL

O ev Zana'ya mı ait?

KCK operasyonları kapsamında Leyla Zana'ya ait olmadığı öne sürülen ev için savcılık kayıtları ne diyor?

Abone ol

Dün KCK operasyonları kapsamında 123 adreste arama yapıldı. Leyla Zana'nın da evinde arama yapıldığı iddia edildi ama o iddia Savcılık ve nufus kayıt sistemi tarafından bizzat yalanlandı.

Ankara'da arama yapılan ev kimin?

KCK operasyonunda en çok tartışılan isim Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana oldu. Polisin Zana'ya ait olduğu ileri sürülen Ankara'daki bir evde arama yaptığı ve bilgisayara el koyduğu kaydedildi. Zana evin kendisine ait olduğunu savunurken İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, evin sahibinin şüpheli şahıslardan C.Y. olduğunu ifade etti.

Çankaya'daki evin kapısının çilingirle açıldığı belirtildi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, aramaları haber almaları üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile telefonla görüştüğünü, Çiçek'in, Leyla Zana'nın kaldığı evin bir başkasının üzerine kayıtlı gözüktüğünü, polisin bu nedenle evde arama yaptığını söylediğini belirtti.

O EV ŞÜPHELİYE AİT

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Leyla Zana'nın Ankara ilinde bulunan ikametgahında arama yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Seçen, "Soruşturma kapsamında milletvekili Leyla Zana'nın adreslerinde arama yapılmasına dair herhangi bir karar alınmadığı, arama yapılan adresin şüpheli şahıslardan C.Y'ye ait olduğu, bu adresin adı geçen milletvekiliyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı tespit edilmiş, bu husus resmi kayıtlar ve arama yapılan apartmandaki yöneticinin beyanlarıyla da teyit edilmiştir'' dedi.