BIST 10.179
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,69
HABER /  GÜNCEL

Uludere Kaymakamı hakkını helal etti

34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere'de linç girişimlerine marfuz kalan Kaymakam Naif Yavuz kendisini darp edenlerden şikateyçi olmadı

Abone ol

Şırnak Uludere'de linç girişimine maruz kalan Kaymakam Naif Yavuz'un kendisini darp edenler hakkında şikayetçi olmadığı ortaya çıktı. Yavuz'un, saldırganların ne yaptıklarını bilmediğini ve hakkını helal ettiği öğrenildi.

Irak sınırında terörist sanılarak 34 vatandaşın öldürülmesi olayının ardından yaptığı sağduyulu açıklamaları ile herkesin takdirini toplayan Muşlu Kaymakam Naif Yavuz kendisini darp edenler hakkında şikayetçi olmadı.

Yavuz'un, "Beni dövenlere de hakkımı helal ettim. Onlar ne yaptıklarını pek bilmezler. Beni dövenler değil de olay sırasında koruyanlar hep aklıma geliyor. Beni fedakarane muhafaza ettikleri için aklımda hep onlar kalacaklar. Gençlerle ilgili bir kinim, husumetim yok. Onları kışkırtanlara bakmak lazım" dedi. Kaymakam Naif Yavuz'a linç girişiminde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 5 kişi ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

El öpüp özür dilemek istediler

Gençlerin, cezaevine götürülürken görevlilerden, "Müsaade ederseniz, biz Kaymakamı ziyaret edip elini öpelim, özür dileyelim. Bizi cezaevine öyle gönderin" diyerek izin istedikleri öğrenildi. Ancak savcılık izin vermediği için gençlerin duydukları pişmanlığı dile getirecek bu talebi yüz yüze gerçekleşmedi. Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, "Vicdan azabı çekiyorlar" dedi.