BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,32
HABER /  GÜNCEL

İmralı'nın şifresi kırıldı

17 ilde yapılan KCK operasyonlarında İmralı'nın şifreli hattı da çökertildi

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın talimatlarının örgüte ulaştırıldığı 4 ayrı e-postaya özel şifrelerle giren 34 kişi gözaltına alındı. Leyla Zana'nın Ankara'da kaldığı evden de e-postalara giriş yapıldığı saptandı

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), "KCK Kent Meclisi İl Yürütme Konseyi" ile "Önderlik Alt Komisyonu'na" yönelik Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İstanbul merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. BDP İstanbul ve Diyarbakır il başkanlıklarıyla bir çok içe başkanlığınında aralarında bulunduğu 123 adrese yapılan baskınlarda BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski milletvekili ve BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, BDP Basın ve Yayın İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı, Filiz Koçali, Parti Meclisi üyesi Emrullah Bingöl, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Ankara muhabiri Murat Çiftçi, BDP Zeytinburnu İlçe Başkanı Nezir Erdemli, Esenyurt İlçe Başkanı Şafak Özanlı ile Bağçılar ilçe başkanlarının da aralarında bulunuduğu 34 kişi gözaltına alındı. 15 kişi ise aranıyor.

TALİMATLAR KAPALI DEVRE

Yapılan istihbarat çalışmalarında KCK Önderlik Alt Komisyonu'nun, Öcalan talimatlarını örgüt tabanına iletmek için kapalı devre e-posta sistemi devreye soktuğu ortaya çıktı. İddiaya göre sistem şöyle işliyordu: Öcalan'ın avukatları talimatları örgüt tabanına ulaştırmak için 4 ayrı e-posta hesabı oluşturdu. Talimatlar bu e-posta hesaplarına "taslak" olarak kaydedildi.

Hesaplara ait "kullanıcı adı" ve "parolalar" kuryeler aracılığıyla belirli kişilere dağıtıldı. Şifre gönderilen kişilere "Talimatlar bu e-posta adreslerinde. Şifresi budur. Girin ve talimatları alın" denildi.

e-POSTA'YA GİREN GÖZALTINDA

Uludere'de ölen 34 köylüyü bahane ederek yapılan Taksim eylemlerinin bu şekilde gerçekleştirildiği belirlendi. Kapalı devre e-posta hesaplarına ait şifrelerin her iki ayda bir değiştirildiği öne sürüldü. E-postaları belirleyen polis giriş yapan tüm IP numaraları takibe alındı. Teknik takipler sonrasında, hesaplara girenler tek tek belirlendi.

Hesaba girenlerden Fatma Kurtalan, Tuncer Bakırhan, KESK'te görevli İsmet Aslan ile Diyarbakır Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan bir şirket yetkilisinin Önderlik Alt Komisyon üyesi olduğu ileri sürüldü.

Ankara'da gözaltına alınan Aslan'ın işyerindeki bilgisayarına el konulduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar İstanbul'a gönderildi. Öte yandan, operasyon öncesinde BDP'liler ve KCK üyelerinin kent merkezlerinde birlikte yaşadığı evlerin boşaltılmaya başlandığı ve dökümanların yok edilmesini istediği iddia edildi.