BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.426,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şırnak'ta taksiciler yol kesti!

Şırnak'taki bozuk yolları protesto eden yaklaşık 30 taksi şoförü Karayolları kaşağını yarım saat trafiğe kapattı.

Abone ol

Şırnak'taki bozuk yolları protesto eden yaklaşık 30 taksi şoförü Karayolları kaşağını yarım saat trafiğe kapattı. Şoförler yollarının bir an önce yapılmasını istediler.

Şırnak'ın girişindeki yolu trafiğe kapatarak bozuk yolları protesto eden 30 taksi şoförüne şehir içi minibüs şoförleri de destek verdi. Protesto eylemini gören vatandaşlar da bozuk yolların Şırnak'ta yaşayan herkesin ortak sorunu olduğunu dile getirdiler.

Şoförler protestolarını zaman zaman alkışlarla sürdürdüler. Taksicilerden Yusuf Caner, "9 yıldır Şırnak'ta taksicilik yapıyorum. Her vatandaş gibi ben de vergimi veriyorum. Maalesef Şırnak'la ilgilenen Allah'ın hiçbir kulu yok. Biz yetkililerden bizim de insan gibi yolumuzun olmasını istiyoruz. Yollarımız çukurlardan geçilmiyor. Kazancımızın yüzde 70'ni maalesef sanayiye veriyoruz ve biz bunu Şırnak'ta taksicilik yapanlar olarak protesto ediyoruz" dedi.

Araç sahiplerinden Ahmet Batmaz da, "Türkiye'de seyahat özgürlüğü vardır. Bizim de buna hakkımız vardır. Biz de insan gibi yaşamak istiyoruz. Kazancımızı tamircilere vermek istemiyoruz. Ailemizi geçindirmek istiyoruz. Şehrimize daha çok büyük katkımızın olmasını istiyoruz" diye konuştu. Vatandaşlardan Ali Cengiz de, "Bu Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsak bizim de diğer vatandaşlar gibi haklarımız vardır. Vergimizi ödüyorsak diğer illerdeki vatandaşlar gibi bizim de yolarımızın yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.Yarım saatliğine yolu trafiği kapatan taksi şoförleri daha sonra korna çalarak yolu tekrar trafiğe açtılar.