BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sinemanı sultanına ödül

2. Ulusal Kısa Film Festivali finali 31 Mayıs'ta yaplacak. Sinemanın sultanı Türkan Şoray final gecesi Kartal'da.

Abone ol

28-31 Mayıs 2008 tarihleri arası düzenlenen festivalin finali, 31 Mayıs Cumartesi Saat: 20.00’da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılacak. Geceye Sinemamızın Sultanı Türkan Şoray da katılacak ve Belediye Başkanı Arif Dağlar tarafından sinemaya katkılardan dolayı Gümüş Kartal heykeli verilecek. Yarışmada ilk üçe girecek filmlere sırasıyla 5.000, 3.000 ve 2.000 YTL. para ödülünün yanı sıra birer Gümüş Kartal heykeli verilecek.

Kartal ilçesinin adını geniş kitlelere duyurmak, sinema sanatına yeni yetenekler kazandırmak, sinema salonlarına daha çok izleyici çekerek katkı sağlamak amacıyla kısa film festivali düzenlediklerini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, 28-30 Mayıs tarihleri arasında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ön jüri tarafından ilk elemelerin yapılmaya başladığını, birinciye 5.000, ikinciye 3.000 ve üçüncüye 2.000 YTL.lik teşvik ödülü ile dereceye giren filmlere gümüş Kartal heykelinin verileceğini söyledi. Başkan bu yıl, serbest temalı imgesel (kurmaca) dalda toplam 142 film kabul edildiğini, sinema sanatına yönetmen, senarist, oyuncu anlamında yeni yetenekler kazandırmayı, salonlara seyircilerin ilgisini artırarak sektöre yeni girişimciler çekmeyi, böylece uluslararası yarışmalarda Türk sinemasının daha çok ilgi görmesine katkı sağlamayı amaçladıkları festivale katılan filmlere başarılar dileğinde bulunan başkan, sinemamızın sultanı Türkan Şoray’ın da geceyi onurlandırmasından büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Kartal Belediyesi 2. Ulusal Kısa Film Festivali büyük jürisinde; Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alev İdrisoğlu, Yeditepe Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Özkan, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Video Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kaya Özakgün, Bilgi Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. İlker Canikligil, Sinema Eleştirmeni İhsan Kabil ile Kadir Has Üniversitesi Yüksek Lisans Öğretim Üyesi ve Yönetmen Ezel Akay gibi, ülkemizde alanında en tanınmış isimler yer alıyor.