BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Belediye hizmetleri cepte

Fatih Belediyesi, interaktif mobil belediye hizmetini uygulamaya sokarak dünyada bir ilke daha imza attı.

Abone ol

Hizmetlerinde kullanılan teknolojik uygulamaları nedeniyle Dünyada ve Türkiye’de ilklere imza atan Fatih Belediyesi, başlattığı interaktif mobil belediye uygulamasıyla vatandaşların cep telefonuyla belediye hizmetlerine ulaşabilmesini sağladı. Daha önce mobil imzayı belediye hizmetlerinde kullanmasıyla dünyada bir ilki gerçekleştiren Fatih Belediyesi, interaktif mobil belediye hizmetiyle de yine bir ilke imza attı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “hizmet cepte” sloganıyla hizmete sokulan İnteraktif Mobil Belediye uygulamasını tanıtmak amacıyla Topkapı Sosyal Tesisleri’nde bir basın Toplantısı düzenledi.

Demir, Belediye Başkan yardımcısı Erhan Oflaz ve Hizmet Cepte uygulamasında Fatih Belediyesi’nin çözüm ortağı olan Aradiom firmasından Abdullah Uygun ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Fatih Belediyesi olarak Fatihli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran teknoloji yatırımlarına devam ettiklerini dile getirdi. Teknolojik yatırımlarının 2005 yılında, Türkiye’nin ilk web tabanlı Kent Bilgi Sistemi’ni oluşturarak başladığını zaman içinde geliştirdikleri yeni projelerle yerel yönetimler arasında öncü bir konuma geldiklerini vurgulayan Mustafa Demir, “Elektronik imza kullanımında ülkemizde; mobil imza kullanımında ise dünyada ilk belediye olduk” dedi. Bugün tanıtımını yaptığı Fatih Mobil Belediye uygulamasının Türkiye’de ve Dünyada yine bir ilki oluşturduğunu dile getiren Demir, şunları söyledi:

“Fatih Mobil Belediye, vatandaşların cep telefonlarından Fatih hakkında bilgi alabilecekleri, interaktif belediyecilik işlemlerini hızla ve kolayca gerçekleştirebilecekleri bir uygulamadır.

Fatih Mobil Belediye, tüm operatörler üzerinden, dünyanın her yerinden, 7 gün, 24 saat kullanılabilir. Fatih Mobil Belediye hızlı ve kolay kullanım için özel olarak geliştirilen zengin bir kullanıcı ara yüze sahiptir.”

Fatih Mobil Belediye Uygulamasında vatandaşlara 9 farklı hizmet sunulduğunu belirten Demir, bunların ilk yedisinin “Yönetim Bilgileri”, “Mobil İmzalı Başkana Mesaj”, “Borç Sorgulama”, “Borç Tahsilâtı”, “Fatih Belediyesi İletişim Merkezi’ne başvuru”, “Bilgi Edinme Başvurusu”, “Mobil İmzalı Bilgi Edinme Başvurusu” olduğunu söyledi. Mustafa Demir, ilçedeki eğitim kurumları, sağlık kurumları, kamu kurumları, muhtarlıklar, alışveriş yerleri gibi tüm yerlerin listesini görüntüleyen “İlçe Rehberi” ile hangi hizmetin nasıl alındığını anlatan “Hangi Hizmeti Nasıl Alırım?” başlıklarıyla hizmet sayısının 9’a tamamlandığını vurguladı.

Uygulamanın cep telefonlarına kısa mesaj ile “FATIH MOBIL” (FATIH boşluk MOBIL) yazıp TURKCELL 5210’a gönderilmesi ve gelen linkin tamam denilerek yüklenebileceğini veya web üzerinden (www.fatih.bel.tr adresinden) yüklenebileceğini kaydeden Demir, hizmeti projeksiyon makinesine bağlanan bir cep telefonu aracılığıyla uygulamalı olarak gösterdi.