BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  POLİTİKA

Sinan Oğan'dan flaş Hollanda ve Almanya kararı

Geçtiğimiz hafta partisinden ihraç edilen Sinan Oğan, Almanya ve Hollanda ile yaşanan diplomatik krizler üzerine iki ülkeye yapacağı ziyaretleri iptal etti.

Abone ol

Sinan Oğan; Hollanda, Belçika, Almanya ve İsviçre’de düzenlenecek programlarını iptal ettiğini duyurdu.

Oğan, "Avrupa’da Türk devletine art niyetle yapılan faaliyetleri şiddetle kınadığımızın altını çizmek isteriz. Almanya ve Hollanda’da canlı örneklerini en net haliyle gördüğümüz Türk devletine karşı hasmane girişim ve tavırlar, insani değerleri savunduğu belirtilen Avrupa medeniyeti ve geleneğinden söz konusu ülkeleri nasibini almadığını göstermiştir" dedi.

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan’ın basın ofisinden Avrupa programlarının iptaline ilişkin yapılan yazılı açıklama, şöyle:

"Türk devletine karşı Avrupa’nın çeşitli yerlerinde diplomatik teamüllerin tamamen dışına çıkılarak ve uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek yapılan saygısızlık ve ayıp, kabul edilemez bir hal almıştır. İlk olarak, Avrupa’da Türk devletine art niyetle yapılan faaliyetleri şiddetle kınadığımızın altını çizmek isteriz. Almanya ve Hollanda’da canlı örneklerini en net haliyle gördüğümüz Türk devletine karşı hasmane girişim ve tavırlar, insani değerleri savunduğu belirtilen Avrupa medeniyeti ve geleneğinden söz konusu ülkeleri nasibini almadığını göstermiştir.

İLİŞKİLER DÜZELİNCEYE KADAR...

Öte yandan, Hollanda’da masum vatandaşlarımızı hedef alan devlet şiddeti, Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalışan Avrupa’nın aslında bu konuda sınıfta kaldığını açık şekilde gözler önüne sermiştir. Bu düşüncelerle, Türkiye ile ilişkiler düzelinceye ve Avrupa’da Türk vatandaşlarımızla sağlıklı diyalog ortamı yeniden kuruluncaya dek ’Hayırlı Avrupa Yürüyüşümüz’ kapsamında Hollanda, Belçika, Almanya ve İsviçre’de düzenleyeceğimiz programlarımızı iptal ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz"