BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  GÜNCEL

YSK sandık sorgulama nerede oy kullanacağım?

Sandık sorgulama paneli ysk.gov.tr adresinden açıldı. Referandumda 'Nerede oy kullanacağım' diyorsanız internet üzerinden TC numarası ile sandık sorgulama yapabilirsiniz. İşte YSK'nın sistemi.

Abone ol

16 Nisan referandumu için geri sayım sürerken YSK bugün sandık sorgulama sistemini hizmete açtı. Referandumda nerede oy vereceğim sorusunun yanıtını online olarak alabilirsiniz. Yapmanız gereken sandık sorgulama ekranına TC numaranızı girip gerekli bilgileri öğrenmek. Oy vereceğiniz yeri sandık numarasına kadar bu sistem üzerinden öğrenebiliyorsunuz.

Peki YSK sitesinden seçmen sandık sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? YSK yurt içi seçmen sorgulama sitesinin adresi nedir? Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki fotoğrafa tıklamak. YSK'nın resmi sitesindeki seçmen sandık sorgulama ekranına buradan ulaşacaksınız.

YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze yukardaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorgula tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Oy vereceğiniz yeri secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden olduğu gibi e-devletten de yapabiliyorsunuz. Seçmenler sandık sorgulama işlemlerini 16 Nisan'a kadar bu adreslerden online yapabilecekler. Yurt dışı seçmenler için

ÇİPLİ KİMLİK KARTI OLMAYAN OY VEREMEYECEK Mİ?
Son günlerde ortalıkta çipli kimlik kartı olmayanların oy veremeyecekleri söylentisi dolaşıyor. YSK sitesinden yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını bildirdi. Referandumda TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

OY VERMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELER?
Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir.