BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

NATO ve AB'den flaş Türkiye-Hollanda açıklaması!

NATO'dan ve AB'den Türkiye- Hollanda kriziyle ilgili arka arkaya son dakika açıklamalar geldi. NATO tarafsız davrandı, AB şımarık çocuğunu korur havada bir çağrı yaptı.

Abone ol

HOLLANDA ile Türkiye arasındaki krizde önce NATO ardından AB'den son dakika açıklamalar geldi.

Brüksel'de konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, yaptığı açıklamada "Güçlü argümanlar demokrasilerimizin kalbindedir, ancak karşılıklı saygı da öyledir. Bütün müttefikleri karşılıklı saygı göstermeye, sakin olmaya ve ölçülü yaklaşım göstermeye çağırıyorum" dedi.

Stoltenberg kendisine Hollanda’nın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'ndaki bayrağın indirilmesi sorusunu yönelten muhabire “Türk ve Hollanda hükümetleriyle iletişim halindeyim, bu görüşmelerin detaylarına girmek durumunda değilim ama şunu söyleyebilirim, mesajım her iki tarafa da aynı. Şu anda bizi birleştiren şeylere odaklanmalıyız. Sakinliğin korunması ve gerginliğin azaltılması, tansiyonun düşürülmesi önemlidir” yanıtını verdi.

AB ŞIMARIK ÇOCUĞUNU KORUDU
Avrupa Komisyonu'ndan gelen açıklama ise pek de şaşırtıcı olmadı.  Türkiye'nin 'aşırı' söylemlerde bulunduğu belirtilen açıklamada Hollanda'nın 'izin vermeme' hakkı olduğu vurgulandı. AB'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;

"Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler arasında son günlerde yaşanan tansiyonun ardından, konunun daha fazla tırmandırılmasından kaçınmak ve durumun sakinleşmesi için yollar bulmak gerekmektedir. AB üyesi ülkelerde miting ve toplantı yapılması kararları uluslararası ve ulusal kanunlarla uyumlu olarak üye ülkenin sorumluluğundadır."

Rusya'dan Türkiye ve Hollanda'ya çağrı!