BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan yeni sistemle ilgili bir gaf daha

Yeni sistemle Başbakanlığın kaldırılacağını bilmeyen Kılıçdaroğlu'nun 18 yaşında seçilme hakkıyla ilgili sözleri tartışma konusu oldu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,18 yaşında seçilme hakkıyla ilgili emeklilik iddiası ortaya attı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "18 yaşında milletvekili olacak, sonra da 2 yılda emekli olacaklar" dedi. 

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuyla ilgili, Ankara'nın Sincan İlçesi'nde bir araya geldiği muhtarlara hitap etti.

Değişiklik ile milletvekili yaşının 18'e indirilmesini, bu yolla ömür boyu askerden muaf tutulmaları ve iki yıl sonra emeklilik hakkı verilmesinin de doğru olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Böyle bir ballı kaymağı, muhtarın çocuğuna mı manavın çocuğuna mı, bakkalın çocuğuna mı verirler? Kimin için geliyor bu? Ha diyorsanız bu doğrudur, bu Ankara'daki beylerin çocukları milletvekili olsun, iki yılda emeklilik hakkı kazansın istiyorsanız gidip evet oyu verecekseniz. Bu yanlıştır diyorsanız hayır oyu vereceksiniz. Çok karmaşık bir şey değil bu 18 madde." ifadesini kullandı.

TURAN: BUNU DA MI OKUMADAN DEDİNİZ?

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvetili Bülent Turan'ın gündemindeydi. Turan, twitter hesabından CHP lideri için işte bu twitleri attı: