BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış : 'Bunlar sübyancılara parti kurdurdu'

Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, Hollanda'ya çok sert sözlerle yüklendi : 'Sizin çağdaşlığınız yerin dibine batsın!''

Abone ol

Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının düzenlediği toplantıda Sultangazi'de yaşayan Siirtli vatandaşlarla biraraya geldi.

Programda Referandum ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan eski Bakan Bağış, Bakanların programlarını iptal eden Hollanda'ya ise sert sözlerle yüklendi. Egemen Bağış şunları söyledi;

-Referandum değişikliği olmasın diye top yekün çabalıyorlar. Bakın, hain devşirme Fethullahçı terör örgütü, PKK, DHKP-C, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum edilen CHP referandumdan 'evet' çıkmasını istemiyor. Hepsi bir araya geldiler. Neden istemiyorlar biliyor musunuz. Çünkü Türkiye'de istikrarın sağlanmasından korkuyorlar. Türkiye'de istikrar sağlanırsa bunlar bizi düzler diyorlar. Bunlar çok güçlenir diyorlar.

SÜBYANCILARA PARTİ KURDURDULAR
Şuan Türkiye'nin dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisine sahip olduğunu belirten Bakan Bağış, sözlerine şöyle devam etti:

-"15'inci kim biliyor musunuz? Yani biraz daha çabalarsak arkamıza düşecek olan Hollanda. Dün akşam Bakanımıza terbiyesizlik yapan ülke. Dertlerinin ne olduğunu anlıyor musunuz şimdi. Bunlar 2006'da sübyancılara siyasi parti kurdurdular. Bu kadar sapık ve aşağılıklar. Faşist deyince de bozuluyorlar. Yahu akıl tutulması yaşıyorsunuz. Sübyancıları alıp içeri atacağınıza parti kurmalarına izin verecek kadar aşağılıksınız siz. Yıllardır Hollanda da çalışan kazanan vergi ödeyen vatandaşlığa geçip seçimde oy kullanma hakkı kazanan oradaki Türk kökenli vatandaşların üstüne köpekleri saldırttı. Lafa gelince demokrasinin merkeziyiz diyorlar. Çağdaşlığınız yerin dibine batsın. Türkiye'nin istikrara kavuşmasından o kadar korkuyorlar ki bütün şer cephelerine her türlü desteği veriyorlar".