BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,07
HABER /  GÜNCEL

Simit Hayvar köşesi sahipsiz kaldı

Hürriyet Pazar'da 6 yıl boyunca "Simit Havyar" isimli köşeyi yazan gurme, iktisat profesörü hayatını kaybetti

Abone ol

Hürriyet Pazar'da 6 yıl boyunca "Simit Havyar" isimli köşeyi yazan gurme, iktisat profesörü Arman Kırım, dün geniz tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

GURME, iktisat profesörü Arman Kırım (57), dün sabah, geniz tümörü nedeniyle tedavi gördüğü Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 4 yıldır tedavi gören Kırım son röportajını geçen pazar Ayşe Arman'a vermiş, Hürriyet Pazar gazetesinde yayınlanan söyleşide, kansere çocukları için karşı koyacağını anlatmıştı. Kırım için yarın öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Arman Kırım, buradaki törenin ardından Kemerburgaz Göktürk Mezarlığı'na defnedilecek.

SON KİTAP SON NEFES

Ayşe Arman'ın uzun uğraşlardan sonra yaptığı röportaj, Kırım'ın hastalığıyla ilgili verdiği ilk büyük röportajdı. Evli, üç çocuk babası Arman Kırım, hastanede tavana bakmaktan sıkıldığı için "Bulut Gelir Söke'ye Çek Eşşeği Köşeye" adlı son kitabını hastanede yazdığını anlatmıştı. Bu son kitabı ölümünden bir gün önce yayınlandı.

Kırım'ın akıllara kazınan cümlesi, "Büyütmem gereken bir kızım var, nasıl şalteri indirebilirim ki" oldu. Son haftalarda eşi ve çocuklarıyla tatil yapan Kırım, tekrar böyle bir deneyim yaşamak istediğini söylemişti. Kırım, "Kalbini kırdığınız birileri var mı?" sorusunu, "Eğer varsa cümlesinden bu vesileyle af dilerim" diye cevaplamıştı.