BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,52
ALTIN 2.382,55
HABER /  GÜNCEL

ABD: Alabama ve güney eyaletlerinde kasırga felaketi

Amerika Birleşik Devletleri'nin güney eyaletlerini etkileyen kasırga ve hortumlar büyük can ve mal kaybı yaratıyor.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyindeki Alabama eyaletini etkileyen güçlü kasırga, en az 45 kişinin ölümüne neden oldu.

Alabama'nın Tuscaloosa kentini etkisi altına alan hortum, en az 15 kişinin yaşamına mal oldu; en az 100 kişi yaralandı. Tuscaloosa Belediye Başkanı Walter Maddox kentte çok büyük tahribat meydana geldiğini bildirdi.

83 Bin nüfuslu kentte, daha önce yaşanan kasırgaların üstüne helen hortumun, ağaçları kökünden söküp sürüklediği, çevreyi çamur tabakalarının kapladığı ve bölgeye elektrik verilemediği belirtiliyor.

Kasırgalar, Texas'tan Georgia'ya kadar uzanan güney eyaletlerini etkiledi. Son bir gün içinde, ABD'nin güneyinde en az 60 kişi can verdi.

Kasırga, hortum ve şiddetli yağışlar ardından Alabama, Arkansas ve Tennessee eyaletlerinin valileri, olağanüstü hal ilan etti.

Alabama'da üç nükleer santralin çalışması durduruldu.

Başkan Barack Obama, Alabama'ya, federal yönetimden mali yardım sağlanacağını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinde etkili olan kasırgalar, hafta başında Arkansas ve orta bölgelerdeki eyaletleri etkisi altına alan ölümcül fırtınaları izliyor.

Son kasırgaların Kuzey ve Güney Carolina'yı etkileyeceği, daha sonra kuzeydoğuya yöneleceği belirtiliyor.

Amerikan medyası, dün gece başkent Washington'un hemen dışındaki Maryland'de bulunan Andrews Hava Kuvvetler Üssü yakınlarında bir hortum oluştuğunu haber verdi.