BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simav Belediyesi'nden yüzme kursu

Kütahya Simav Belediyesi'nin 8-16 yaş gurubuna yönelik düzenlediği yüzme kursuna gençler yoğun ilgi gösterdi.

Abone ol

Eynal Kaplıcaları Agua parktaki termal havuzda haftanın Pazartesi, Salı, Perşembe günleri kızlara, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri de erkeklere yönelik olarak düzenlenen yüzme kursuna 19’u kız toplam 32 öğrenci katılıyor.

Yüzme Kursunda eğitim ilçedeki liselerin Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından veriliyor. Maddi durumu elverişsiz olan öğrenciler kurs süresince Eynal Kaplıcalarına gidiş ve gelişleri için belediye otobüslerinden ücretsiz yararlandırılıyor.

Kursa katılan öğrenciler,” Sıcak yaz günlerinde haftanın belli gün ve saatlerinde de olsa havuza girmek, yüzme öğrenmek ve serinlemek bizleri mutlu ediyor, öğretmenlerimizle birlikte eğlenerek öğreniyoruz” dediler.

Yüzme kursunun belediyenin gençlere yönelik gerçekleştirdiği aktivitelerden sadece birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, “ Her şey yol, kanalizasyon tretuvar, kaldırım yapmak değildir. Sportif faaliyetlerle de sosyal belediyeciliği geliştirmek gerekiyor. Bizde okulların tatile girmesiyle 8–16 yaş gurubu gençlerimize yönelik yüzme kursu düzenledik. Amacımız Simav’da yüzme bilmeyen çocuğun kalmamasıdır” dedi.