BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Uluslararası öğrencilere tam burs

Uluslararası öğrencilere sunduğu cazip şartlarla Şehir Üniversitesi, akademik açıdan uluslararası bir çekim merkezi olmayı hedefliyor.

Abone ol

İstanbul Şehir Üniversitesi, burs fırsatlarında bir ilke daha imza atıyor. Üniversite 2010-2011 akademik yılında kabul edeceği uluslararası öğrencilerin tümüne "tam burs" veriyor. Uluslararası öğrencilere sunduğu cazip şartlarla Şehir Üniversitesi, akademik açıdan uluslararası bir çekim merkezi olmayı hedefliyor.

Yüzde 82 gibi yüksek bir bursluluk oranına sahip İstanbul Şehir Üniversitesi, Türkiye'de uluslararası öğrencilerinin tümüne "tam burs" veren ilk üniversite olacak. Bu yıl kabul edilecek 30 uluslararası öğrenci, öğretim ücreti ödemeyecek; ücretsiz konaklama ve sağlık sigortası imkânından faydalanacak. Uluslararası öğrencilerin varlığı, üniversitede çok-kültürlü ve uluslararası bir akademik ortam oluşmasına katkı sağlayacak.

"Uluslararası bir çekim merkezi olmayı hedefliyoruz"

Uluslararası öğrencilere sağladıkları tam burs fırsatıyla ilgili bilgi veren İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya; "Dünyanın her yerinden araştırmacı, öğretim üyesi ve öğrenciler için akademik açıdan uluslararası bir çekim merkezi olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle bu yıl kabul edeceğimiz tüm uluslararası öğrencilere 'tam burs' vereceğiz. Farklı kültürlerden gelen öğrencilerimiz birbirlerini tanıma ve birlikte projeler üretme imkanı bulacaklar. Burada üretilen çalışmalar uluslararası öğrenciler vasıtasıyla onların ülkelerine ve tüm dünyaya ulaşacak" dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilerin 2 Ağustos tarihine kadar üniversiteye başvuruda bulunması gerekiyor. Ön değerlendirmeden geçen öğrenciler 12 Ağustos'ta yapılacak "Öğrenci Kabul Sınavı"na katılacaklar. Sınav sonuçları ise 16 Ağustos tarihinde www.sehir.edu.tr adresinden duyurulacak. Sınavda başarılı olan uluslararası öğrenciler, 31 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında "tam burslu" olarak kayıt yaptırabilecek.

Tüm Öğrencilere Dizüstü Bilgisayar

4 fakülte ve 10 bölümle bu yıl öğretim faaliyetlerine başlayacak olan İstanbul Şehir Üniversitesi'nde öğrenim dili İngilizce olacak. Her 3 öğrenciye 1 öğretim görevlisinin düştüğü üniversitede, bu yıl kayıt yaptıracak tüm öğrencilere dizüstü bilgisayar verilecek. Öğrencilere zengin sosyal imkânlar sağlamak üzere tasarlanmış geniş bir yerleşkeye sahip üniversitede, Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi de yer alacak.