BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara Barosu'nda seçim heyecanı

Türkiye'nin en büyük barolarından biri olan Ankara Barosu'nda seçim heyecanı var. Birlik grubunun adayı belli oldu.

Abone ol

Ankara Barosunun gelecek aylarda yapılacak genel kurulunda Baroda Birlik Grubu adına başkanlığa adaylığını açıklayan Avukat Aydoğan Koru, ''Baroya kayıtlı tüm meslektaşlarımızı, sorunlarımızın çözümünde birlikte olmaya çağırıyoruz'' dedi.

Koru, gruba destek veren bazı avukat ile adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, avukatlığa ilişkin en temel sorunların, bugüne kadar çözülmediğini söyledi.

''Mesleğe girdiğim yıllarda yaşadığım zorlukları bugün, genç arkadaşlarımın yaşamasını istemiyorum'' diyen Koru, ''Binalara değil, insanlara yatırım yapılmalıdır. Mesleğin gelişimi, devam eden meslek içi eğitim ve sosyal güvenliğinin desteklenmesi, Ayaş termal tesisinin yapılmasından öncelikli tercihimiz olmalıdır'' diye konuştu.

Koru, yönetime geldikleri takdirde, Vekalet Pulu için toplanan paranın staj kredisinden artan kısmının, stajyer ve mesleğe yeni başlayan avukatların sosyal güvenlik primlerinin ödenmesinde kullanılması ve Avukatlık Yasasının değiştirilmesi için çalışacaklarını söyledi.
Bu arada grup, adliye önünde stant açarak, baronun genel kurul gündemine alınmasını istedikleri konular ve Avukatlık Yasasında yapılmasını talep ettikleri değişikliklerle ilgili avukatlardan imza toplamaya başladı.