BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silivri'de yerel sanatçılar buluştu

Silivri Belediyesi Yerel Sanatçılar Çalıştayı, 13 Mart 2010 Cumartesi Günü Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Abone ol

Silivri’de sanatın farklı dallarında uğraş veren birçok sanatçının bir araya geldiği Çalıştay’da konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, farklı görüş ve önerilere her zaman açık olduğunu belirterek, gerçekleşecek çalışmalara tam destek vereceğini ifade etti. 09.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Yerel Sanatçılar Çalıştayı’nda, ilçenin sosyal ve kültürel anlamda gelişimine katkıda bulunacak birçok yeni proje sunularak, farklı fikir ve öneriler masaya yatırıldı.

IŞIKLAR: “BU AKVARYUMU BİR OKYANUSA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Yerel Sanatçılar Çalıştayı’na katılarak açılış konuşması yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Sanatçılar; yaşadığı yeri değiştirme, dönüştürme ve güzelleştirme iddiasında bulunanlardır. Sanatçı bir toplumun yol açanı, duygu katanıdır. Sanata önem vermeyen bir toplumun ötekileştiğini görüyoruz. Sanatın tüm dallarını bir arada topladığınızda yaşamın kendisini görürsünüz. Sanat; beraberliğin, birbirine tahammül edebilmenin, çağdaşlaşmanın ve yaratıcılığın bir noktada toplanmasıdır. Bu yapıyı ayakta tutmak hepimizin görevi. Biz kendi kimliğimizi, yaşadığımız değerleri, tüm kültürel birikimlerimizi sanata yansıtmalıyız.

İnsanların birbirlerine karşı hoşgörüsünü geliştirip, bu çemberi genişletmenin yolu sanattan geçiyor. Bizde Silivri’de bu anlayışı düşünen kişilerle bir araya gelerek, böyle bir açılış yapmak istedik. Bu bir ilk, inşallah sayımız bir kartopu gibi giderek büyür. Bu amacı gerçekleştirmek konusunda bugün bu hassasiyeti gösterip, bizlerle buluştuğunuz için ve bundan sonrada bu inançla bize göstereceğiniz destekler için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Herkese, her yaşa hitap erek; Silivri’de sanatın, kültürün yerleştiği ve geliştiği bir atmosfer, bir akvaryum oluşturalım. Daha sonra inanıyorum ki, bu akvaryumu bir okyanusa dönüştüreceğiz. Bu çalışmaların her zaman destekçisi olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Bizim en büyük projemiz insan. Bundan daha önemli bir işimiz yok. Katılımızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.”

Üniversite girişimlerinden söz eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kültür ve sanatın gelişmesi noktasında üniversitelerin ilçeye çok şey katacağını ifade ederek, Silivri’nin bir üniversite ve bilim kenti haline geleceğinin altını çizdi.

SONUÇ BİLDİRGESİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Proje ve önerilerin uzun uzun tartışıldığı Silivri Belediyesi Yerel Sanatçılar Çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesi, Çalıştay katılımcılarından oluşan komisyonun 16 Mart 2010 Salı Günü toplanmasının ardından açıklanacak.