BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silifke'de okuma-yazma seferberliği

Mersin'in Silifke ilçesinde 5 bin 433 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edildi.

Abone ol

"Ana-Kız Okuldayız" okuma-yazma kampanyası çerçevesinde İlçe Yürütme Kurulu, Kız Meslek Lisesi Toplantı salonunda toplandı.

Toplantıya Kaymakam Fatih Damatlar, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Silifke Kültür Müdürü Lütfi Uğur, İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Köroğlu, okul müdürleri, kasaba, köy ve mahalle muhtarları ile din görevlileri katıldı.

Kaymakam Fatih Damatlar yaptığı konuşmada, okur yazarı en düşük köyden başlayarak saha çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Köylerde okul müdürleri, muhtar ve imamları görevlendirdik. İlçe, belde ve köylerde 5 bin 433 okumaz yazmaz vatandaş tespit edildi" dedi.

Hala kırsal kesimde, özellikle kız çocuklarının eğitimine anne ve babalar tarafından yeterince önem verilmediğini söyleyen Damatlar, "Okul idarecilerimiz, muhtarlarımız ve imamlarımız iyi bir alan taraması yapıp, okuma yazma bilmeyen vatandaşları tespit ederek kurslara dahil etmelerini istiyorum" diye konuştu.