BIST 10.145
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.456,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'ye 6 yeni park geliyor

Niğde Belediyesi'nin, yaz döneminin gelmesiyle park hizmetlerine hız verdiği bildirildi.

Abone ol

İnönü, Dere , Aşağı Kayabaşı, Şahinali Mahallelerinde park çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi, park alanları oluşturmaya devam ederken, diğer yandan da eskimiş ve deforme olmuş park alanlarını yeniliyor.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli hizmetlerde bulunmuş, sultanların ve Mevlana, Yunus Emre gibi gönül sultanlarının isimleri yeni yapılan parklara veriliyor.

Hacı Bektaş-ı Veli Parkı

İnönü Mahallesinin değişik mevkiilerinde parklar oluşturan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Avukatlar Sitesi’nin yanında bulunan ve kullanılmayacak durumda olan parkı yeniden dizayn ederek halkın hizmetine sunacak. Niğde Belediyesinin park hizmetlerinden memnun kalan İnönü Mahallesi sakinleri ise, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Şehir genelinde titizlikle çalışan Belediye ekipleri, mahallede yeni oyun alanları oluşturup; ağaç, çalı ve çim dikimi yaparak hizmet vermeye hızla devam ediyor.

Yunus Emre Parkı

Şehrin değişik bölgelerinde park yapım çalışmalarına devam eden Niğde Belediyesi, eskiyen ve özelliğini yitiren park alanlarındaki onarım çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Dere Mahallesinde bulunan park alanında bir süredir çalışan Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri, son aşamaya geldi. Park alanı çim tohumu ve rulo çim serildi. Kente modern bir park daha kazandıracak olan Niğde Belediyesinin çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Çalışmaları her fırsatta yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehrin genelinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirti. Dere Mahallesinde bulunan parka Yunus Emre Parkı adı verildi.

Kılıçaslan Parkı

Niğde Belediyesi, 75. Yıl Spor Salonunun yan tarafında bulunan iki ayrı boş alanda park yapımı için çalışmalara başladı. Eski hali moloz yığınlarıyla dolu olan ve araçların gelişi güzel park edildiği alanlar yeşile kavuşuyor. Kızılca deresinin çevresindeki bu alanlarda dizayn edilen parklar sayesinde bölgede ikamet eden çocuklar içinde vakit geçirebilecekleri oyun sahaları oluşturuluyor. Yasemin ve Yazgı Sokak içerisinde yer alan iki ayrı boş alanda yapılan parka ise Anadolu Selçuklu Sultanlığı’nın kurucularından Kılıçaslan’ın ismi verildi.

Cumhuriyet Parkı

Cumhuriyet Bulvarının kenarında yapılacak parka Cumhuriyet Parkı adı verildi. Bölgede yaşayan çocukların vakit geçireceği ve deşarj olacağı oyun alanlarının olmamasından yakınan mahalle sakinleri, bu soruna çözüm getiren Niğde Belediyesinin hizmetlerini takdirle karşıladıklarını söyledi. Cumhuriyet Bulvarı kenarında ki alanda da park yapımı için çalışmalar devam ediyor.

Kayalı Park

Toz toprak içersinde olan ve taşlık bir alan görünümünde ki Aşağı Kayabaşı Mahallesi Serin sokak içinde ki alanı yeniden düzenleyen Niğde Belediyesi, çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Park yapılan alan içerisinde olan trafoyu da tarihi ev görünümünde boyattıran Belediye Aşağıkayabaşı mahallesine modern bir park alanı kazandırıyor. Aşağıkayabaşı mahallesi Kayardı yolu üzerinde bulunan Serin sokakta Niğde Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla park hizmeti alanında alışılagelmiş tüm ezberler bozularak modern ve sağlıklı alanlar oluşturuluyor.

Mevlana Parkı

Niğde Belediyesi, İnönü mahallesi Kamer Sokak Mevkiinde park yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Diğer hizmetlerinin yanı sıra Park Bahçe çalışmaları ile de halkın beğenisini toplayan Niğde Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde bakımsızlık sebebiyle kötü görüntüler oluşturan parkları estetik hale getiriyor. İnönü mahallesi içerisinde bulunan park alanına ise gönül sultanı Mevlana ismi verildi.