BIST 10.186
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.462,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dilovası’nda iki cadde yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’ndaki Cumhuriyet ve Said Nursi Caddeleri’nde yol çalışması yapacak.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’nda bozulan veya tahrip olan caddeleri yenilemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Dilovası’nın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet ve Said Nursi Caddeleri için Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıktı. Toplam 2500 metrelik yol için 7 firma teklif verdi. Çalışmalar kapsamında her iki caddedeki yolda bulunan mevcut asfalt tamamen sökülecek yerine yeniden asfalt serilecek.

CADDELERİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Toplam 8900 ton asfalt malzemenin kullanılacağı caddelerde 4 bin 180 metre yağmur suyu drenaj hattı döşenecek. Caddelerde ayrıca 150 metreküp taş duvarı örülecek. Asfaltlamanın ardından yaya kaldırımı için 13 bin 200 metrekare parke 7 bin metre de bordür döşenecek. Yol kenarların ayrıca biriken suların drenajı için oluk taşları da koyulacak. Caddelerde son olarak yatay ve düşey trafik işaretlemesi yapılacak.

7 FİRMA TEKLİF VERDİ

Büyükşehir Belediyesi Dilovası’nda yapılacak üst yapı çalışması için ihalesini gerçekleştirdi. İhaleye 7 istekli teklif verdi. En düşük teklifi 2 milyon 731 bin 31 TL ile Ayhanlar Yol Asfaltlama verirken, en yüksek teklif 3 milyon 613 bin 489 TL ile Akyurt İnşaat’tan geldi. İhale işi yer tesliminin ardından 1 yıl içinde tamamlanacak.