BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale Şehitliği'ni de mi böleceksiniz?

Yeniçağ yazarı Behiç Kılıç'tan bölünmeyi konuşalım polemiğine sert çıkış "Çanakkale şehitliğini de mi ortadan ikiye ayıracaksınız?"

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Gazeteci yazar Hadi Özışık'ın Best FM'de hazırlayıp sunduğu Konuşan Türkiye programında Yeni Çağ gazetesi yazarı Behiç Kılıç, bölünme polemiğine çok sert bir tepki gösterdi.

Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün dün kaleme aldığı "Kürtler ile Türkler birlikte yaşamak zorunda mıyız?" sorusunu canlı yayın bağlantısında değerlendiren Yeni Çağ gazetesi yazarı Kılıç bölünme polemiğine çok sert tepki gösterdi.

"Bunu ben söylesem bu çevreler bana 'Faşist' diyecekti. Bu çevreler kendileri konuşunca 'entelektüel konuşma' oluyor." diyen Kılıç, bu tartışmaların aslında çok planlı bir yaklaşım olduğunu ileri sürdü:

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNİ DE Mİ BÖLECEĞİZ?

"Ülkenin başbakanı kendi toğraklarına siper ardına sığınırsa, ardından Genelkurmay Başkanı televizyonlarda çıkar ağlamaklı konuşursa böyle olur. 'Kürtler bu işin karşısına dikilmezse ayrılsınlar' deniliyor. Bu çevreleri nasıl ayıracaksınız? Bu ülkede yaşayanların sen Türksün ben Türküm ayrımı var mı? Son üç şehidimiz Iğdırlı Kürt çocukları. Nasıl ayrıştıracaksın? Şehit cenazelerine baka baka nasıl ayrıl diyeceksin?

Çanakkale şehitliğini de mi ortadan ikiye ayıracaksın? Orada yatan şehitlerimizi de mi mezarlarından çıkartıp geri göndereceksin?
10 milyona yakın Kürt kökenli vatandaş batıda çalışıyor. Kürtleri PKK'lılaştırma yoluna biz itiyoruz. Gidin PKK'lı olun demekten başka bir şey değil bu sözler."

BU SÖZLER YA KAHVE SOHBETİNDE OLUR YA DA ...

Behiç Kılıç, "Bir kahve sohbetinde olur bu konuşma. Madem öyle çeksinler gitsinler denir ki dikkate alınmaz bu. İkincisi bir proje ürünü olabilir bu. İlk başta Demirel söylemişti federasyon lafını... Ardından 12 Eylül'ün generali dedi: 12 bölgeli federasyon diye. Olof Palme Öcalan'a sizin hedefiniz federasyon olmalı demişti. Ardından 90'lı yıllarda özerklik projesi adı altında dillendirilmişti bu proje. Kürtler ayrılsın gitsin denildiği zaman Kürtler ne yapacaklar, Barzani'nin Kuzey Irak'taki bölgesiyle birleşecekler." şeklindeki sözleri üzerine Hadi Özışık da tartışmaya yönelik tepkisini sert sözlerle gösterdi.

Özışık Cıvaoğlu'nun yazısı ile ilgili olarak şöyle konuştu:

"Kürtlerin böyle bir talebi yok. Olamaz da. Ben bu güne kadar konuştuğum hiçbir yerde böyle bir taleple karşılaşmadım. Adam yazmış. Güneri Civaoğlu'na taktım. Egedeki insanların tamamı ne halleri varsa görsünler diyor. Sen hangi güneydoğu köyüne gittin. Viskini yudumlamadan önce bir bak bakalım kim ayrılmak istiyor? Oturduğu yerden ahkam kesmekle olmaz bu işler..."

YÜZEYSEL DEĞİL ORGANİZE BİR PROJE

Yeni Çağ
yazarı bunun ardından gündeme getirilen bölünmeyi de konuşalım sözlerinin organize bir proje olduğunu hatırlattı ve projenin amacını anlattı:

"Bu yüzeysel değil çok organize bir proje. AB ve ABD'nin ortak projesi bu. Yaratmak istedikleri bölgeyi kontrol altına almak istiyorlar. O bölgedeki enerji kaynakları için isteniyor."