BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,95
HABER /  DÜNYA

Silah zoruyla haraç alan şebekeye baskın

Fırıncılardan silah zoruyla haraç toplayan şebekeye yönelik operasyon kameraya yansıdı. <br/>Pendik ve Sultanbeyli bölgesinde fırıncılardan ...

Abone ol

Fırıncılardan silah zoruyla haraç toplayan şebekeye yönelik operasyon kameraya yansıdı.
Pendik ve Sultanbeyli bölgesinde fırıncılardan silah zoruyla haraç aldıkları ve "fon" adı altında zorla para topladıkları, düşük fiyata ekmek ve pide satanları tehdit ederek fiyatı artırdıkları iddia edilen bir şebekeye yönelik 4 gün önce operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda ruhsatsız 4 tabanca, fişekler, çevredeki fırıncılar hakkında tutulmuş yazılı raporlar, fırıncılara imzalatılmış boş senetler ele geçirildi.
Bu arada, son iki yılda aynı suç kapsamında beş operasyon düzenlendiği, Ramazan ayı başında Gaziosmanpaşa ve Esenyurt’ta yapılan aramaların operasyonla bağlantılı olduğu ifade edildi. Operasyonların devam edeceğini kaydeden yetkililer, İstanbul’daki bütün fırınların mercek altına alındığını vurguladı.
Emniyetteki işlemlerin ardından 11 kişi serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 17 şüphelinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
(İHA)