BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Tarık Akan hakkında karar

Oyuncu Tarık Akan'ın hisse gaspettiği iddiasıyla yapılan suç duyurusunda karar verildi.

Abone ol

Oyuncu Tarık Akan olarak bilinen Tahsin Tarık Üregül hakkında, vefat eden annesinden ve babasından kendisine kalan şirket hisselerini gaspettiği iddiasıyla, ağabeyi Turgut Üregül'ün suç duyurusunda bulunmasına ilişkin olarak, savcılık "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Turgut Üregül, 19 Eylül 2012 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına kardeşi Tahsin Tarık Üregül (Tarık Akan) ile 5 kişi hakkında ''gayri resmi usul ve yasaya aykırı belgeler düzenleyerek, şirkete hissedar tescili sağlayan ve adına yapılması gereken tesciller yapılmadığı'' için suç duyurusunda bulundu.

Üregül, başta kardeşi Tahsin Tarık Üregül ve Ali Kenan Kır, Zeki İrfanoğlu, Ahmet Hüseyin Hoşbaş, Mehmet Candan Atamer ve Acun Günay'ın veraset ilamına uygun olarak babasından kalan hisseyi kayıtlara geçirmediğini iddia etti.

Soruşturmayı tamamlayan Bakırköy CUmhuriyet Savcılığı, müşteki Turgut Üregül'ün babasından ve annesinden kalan mirasın şüpheliler Tarık Üregül ve diğer 5 kişi tarafından sahte belgelerle dolandırıldığını iddia etse de kendi beyanından anlaşılacağı üzere mirasın veraset ilamına göre taksim edilmesi gerektiğini bildirdi.

Savcılık kararında, ''Bu konuda anlaşma sağlanmıyor ise hukuk mahkemelerine taksim davası açılmalı ve bu dava sırasında ortaya çıkacak haksız usulsüzlük ve sahtecilik yapıldığına kanaat getirdiği taktirde yapılacak suç duyurusu üzerine soruşturma açılması mümkün olabilir. Sahteciliğin, dolandırıcılığın delilleri ve somut olayın ifade edilmediği olayın hukuki ihtilaf mahiyetinde olduğu anlaşıldığından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir'' denildi.