BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  DÜNYA

Sarsıntı, büyük bir depremin habercisi değil

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Gökçeada’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki sarsıntının büyük bir depremin habercisi olarak gö...

Abone ol

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Gökçeada’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki sarsıntının büyük bir depremin habercisi olarak gözükmediğini belirterek, “Türkiye’de neredeyse günde 50-60 tane deprem meydana geliyor. Bu bilince sahip olmalıyız ve depreme hazır olmalıyız” dedi.
Çanakkale’nin Gökçeada İlçesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Depremle ilgili İHA’ya açıklamalarda bulunan AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, sabah saat 08.33’te meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin kendileri açısından büyük bir depremin habercisi olarak gözükmediğini söyledi.

ARTÇILAR BİR AY DAHA DEVAM EDECEK
Depremin meydana geldiği bölgenin deprem bölgesi olduğunu ve deprem aktivitesi bilinen bir bölge olduğunu dile getiren Nurlu, “Bu deprem, Saros Körfezi içinde uzanan bir fay üzerinde meydana geldi. Bu senin başında 8 Ocak tarihinde de yine aynı bölge 6.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. O depremde yaklaşık bir ay kadar artçıları devam etti. Ondan sonra sona erdi. Bu depremde de yine benzer bir beklentimiz var. Yaklaşık bir ay kadar artçıları devam edecektir ve sönümlenecektir. Büyük bir deprem beklentimiz şuan için beklenmiyor” diye konuştu.

’’GÜNDE 50-60 TANE DEPREM MEYDANA GELİYOR’’
Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Nurlu, AFAD Başkanlığı tarafından geçen sene tüm Türkiye’deki tespit edilen deprem aktivitesinin toplam sayısının 27 bin 408 olduğunu açıkladı. Nurlu, “Türkiye’de neredeyse günde 50-60 tane deprem meydana geliyor. Bu bilince sahip olmalıyız ve depreme hazır olmalıyız” dedi.

’’DEPREM SÜRPRİZ DEĞİL’’
Gökçeada depreminin bir sürpriz olmadığını dile getiren Nurlu, “Depremi önceden tahmin etmez günümüz teknolojisinde mümkün değil. Ancak bu deprem sürpriz değildi. Bu bölgede bu büyüklükte depremler olabilir. Senede bir olur, iki senede bir olur ama bir sürpriz deprem olarak beklemiyoruz. Çünkü aktif bir bölge” şeklinde konuştu.
(İHA)