BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.407,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siirt'te polis öğrencileri ağırladı

Siirt'in fakir bölgelerinden Çal Mahallesi'nde okuyan öğrenciler, Polis Meslek Yüksek Okulu'nda ağırlandı.

Abone ol

Siirt'in varoş bölgelerinden Çal Mahallesi'ndeki Şehit Davut İlbaş İlköğretim Okulu öğrencileri Polis Meslek Yüksek Okulu'nda ağırlandı. Kısa sürede kaynaşan iki okulun öğrencileri, daha sonra kent ormanında ilköğretim okulu adına bir hatıra ormanı oluşturdular.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından organize edilen etkinlikte, polis araçları Şehit Davut İlbaş İlköğretim Okulu'ndan alınan 50 öğrenciyi Polis Meslek Yüksek Okulu'na getirdi. Kısa sürede Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile kaynaşan ilköğretim öğrencileri, eğitim ve öğrencilerin günlük yaşamları hakkında bilgi aldılar. Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte yemek yiyen ilköğretim öğrencileri, okulun bitişiğindeki kent ormanında fidan diktiler.

Öğrenciler, daha sonra polis araçları ile tekrar okullarına gönderildiler. Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz, yaptığı açıklamada amaçlarının polis öğrenci kaynaşmasını sağlamak ve öğrencilerdeki doğa sevgini pekiştirmek olduğunu söyledi. Topuz, "Öğrencilerimiz polis adayı ağabeyleri ile güzel bir gün geçirdiler. Polislik mesleği ile polis meslek yüksek okulundaki eğitim hakkında bilgi sahibi oldular. Emniyet teşkilatı olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz" dedi.

Etkinliğe, Emniyet Müdürü Celali Topuz'un yanı sıra Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cumali Aslancan, Milli Eğitim Müdür yardımcısı İsa Güneş ve iki okulun öğretmenleri katıldı.