BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

1 Mayıs'ı ortak kutlama arayışı

İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü birlikte kutlamayı görüşmek için bir araya gelecek.

Abone ol

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, çalışma hayatının güncel konularını değerlendirmek üzere Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve KESK Genel Başkanı Sami Evren'i 5 Nisan Pazartesi günü toplantıya çağırdı.

Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yapılacak etkinlikler değerlendirilecek. Türk-İş, toplantıda, kutlamaların ülke genelinde tüm işçi ve memur konfederasyonlarının üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilebilmesi için nabız yoklayacak.

Konfederasyonlar bugüne kadar 1 Mayıs kutlamalarını birlikte gerçekleştirme konusunda sıkıntılar yaşadı. Özellikle İstanbul'da yapılacak kutlamalar konusunda Taksim için izin verilmemesi ve konfederasyonların farklı tutumlar alınması nedeniyle kutlamalar önceki yıllarda çeşitli merkezlerde ayrı ayrı gerçekleştirilmişti. İstanbul dışında ise zaman zaman konfederasyonlar ortak kutlama gerçekleştirmeyi başarmıştı.

Toplantının bir diğer gündem maddesini ise Türk-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in 26 Mayısta yapacakları eylem oluşturuyor.

Dört konfederasyon Tekel işçilerinin eylemi sürerken "çalışma hayatındaki sorunların çözülmemesi halinde 26 Mayısta üretimden gelen gücün kullanılacağı genel bir eylem yapılması" kararı almışlardı. Toplantıda, bu eylemin nasıl gerçekleştirileceği değerlendirilecek.