BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL

Asker intiharları kuşku uyandırdı

Van’lı bir askerin nöbet tuttuğu silahıyla intihar etmesi, yeni kuşkulara neden oldu. Rakamlar tüyler ürpertiyor!

Abone ol

www.sonsayfa.com' un haberine TSK bünyesinde 2007 yılının ilk aylarından bu yana 'şüpheli' asker ölümleri dikkat çekiyor. 2007 yılında 23 ölü 30 yaralı, 2008 yılında, 20 ölü 11'i yaralı, 2009 Ekim ayının ilk haftası itibariyle ise 35 askerin yaşamını yitirdiği basına yansıdı.

Sonsayfa'nın haberinde son olarak Vanlı bir asker nöbet tutuğu sırada silahla intihar ettiği iddia edildi. Önceki gün toprağa verilen askerin ölümü yeni bir iddiayı gündeme getiridi.

İntihar ederek ölen askerlerin hepsi Kürt

Bir ay içinde sayısı 5 yükselen asker intiharları kafa karıştırırken, bunların içinde hepsinin Kürt olması kuşkuları iyice arttırdı.

YILDIZ SIRTINDAN VURULDU

19 Şubat günü Antep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda 6 aydır askerlik yapan Serhat Yıldız'ın intihar ettiğini iddia edildi. Gülsuyu Mahallesi'nde oturan Sivas İmranlı doğumlu Serhat Yıldız'ın ailesine önce 'oğlunuz kaza kurşunu' ile öldü denir, daha sonra ise hayır 'intihar etti' denilir. Şehit Kamil Devlet Hastanesi raporuna göre ise Yıldız’a isabet eden G-3 mermisinin sırtından girip, göğsünden çıktı. Gülsuyu'nda devrimci kişiliğiyle bilinen Yıldız’ın intihar etmiş olabileceğine ne ailesi ne de arkadaşları inanmadı

CENGİZ’İN İNTİHARINA AİLESİ İNANMIYOR

Mart ayının ilk haftasında da 5 aydır Hatay'da askerlik yapan Ahmet Cengiz'in 'intihar' ettiği ailesine haber verilir bu kez. Ahmet Cengiz'in Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yapılan cenaze merasiminde abisi; 'Kardeşimin intihar ettiğine inanmıyorum. Beş gün önce kendisi beni telefonla aradı. Durumunun çok iyi olduğunu fırında görev aldığını kendisine nöbet ve silah verilmediğini belirtti. Bugün bize 'kardeşiniz intihar etti' diye bildirdiler. Kardeşimin intihar ettiğine inanmıyorum, çünkü onun hiçbir sorunu yoktu, sık sık görüşüyorduk, bu olayın incelenmesini istiyorum' açıklamasında bulundu.

DEMİR’İN AİLESİNE YANLIŞ BİLGİ

Diğer 'intihar' ölüm haberi ise Ankara'dan gelir. Bu kez de 20 yaşında başka bir askerin, Urfa Suruç doğumlu İbrahim Demir'in 'intihar ettiği' ailesine iletilir. İbrahim Demir'in annesi oğlunun 'intihar ettiğini' Newroz alanında öğrenir; 'Bize yanlış bilgi verdiler. Yaralıyken dört saat müdahale ettiklerini söylüyorlar. Ama tabuta koyup gönderdikten sonra bize haber verdiler’’ diyerek oğlunun intihar ettiğine inanmadığını söyledi.

27 mart günü Antep İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik yapan 21 yaşındaki Hasan Çakır isimli Jandarma Piyade Er’in yine nöbet tuttuğu kulübede silahıyla intihar ettiği iddia edilir.