BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Domuz eti yedirmenin cezası kesildi?

Gebze Belediyesi vatandaşa domuz ve at eti satan işletmelere cezasını kesti. Bakın domuz eti satmanın cezası ne?

Abone ol

Yüksel ERCAN
KOCAELİ


Gebze Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yapılan gıda denetimleri sonunda ürünlerinde at ve domuz etine rastlanan üç işyeri hakkında 15’er gün kapatma cezası verdi.

Zabıta ekipleri kapatma cezasını dün uygulayarak söz konusu işyerlerini mühürledi.

DİĞER İŞYERLERİ TEMİZ ÇIKTI

Gebze Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Gebze Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 24.02.2010 ve 03.03.2010 tarihleri arasında yapılan gıda denetimlerinde 30 adet işyerinden numune alındı. Yapılan tahliller sonucu 2 işyerinde at eti ve 1 işyerinde domuz eti karışmış gıda ürününe rastlandığını belirten Belediye yetkilileri, denetimlerden Gebze’deki diğer işyerlerinin temiz çıktığını bildirdi.

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ALIŞVERİŞ YAPILABİLİR

Belediye yetkilileri, uygunsuz satış veya imalat yapan kişi veya işyerlerine yönelik gerekli yasal işlemlerin devam ettiğini vurgulayarak, gıda ürünlerinde at ve domuz eti saptanan 3 işyeri hakkında Belediye Mevzuatına göre aldatmaya yönelik davranış ve satıştan dolayı 15’er gün idari kapatma cezası verildiğini kaydetti.

Gebze Belediyesi yetkilileri, gıda denetimlerinin büyük bir titizlikle devam ettiğini belirterek, vatandaşların kapatılan işyerleri dışındaki bütün işyerlerinden gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceğini bildirdi.