BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bir türlü açılamayan tesis!

4 milyon liraya yapılan 50 bin kişilik biyolojik arıtma tesisi hizmete açılamamıyor. Nedeni...

Abone ol

Ortaca Köylere Hizmet, Turizme Geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği Başkanlığı tarafından yaptırılan 50 bin kişilik biyolojik arıtma tesisi hizmete sunulamıyor. Nedeni trafodaki elektrik yetersizliği...

Köylere Hizmet, Turizme Geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği Başkanlığı tarafından yüklenici firma arasında 14 Eylül 2008 tarihinde sözleşme imzalanmış, 04 Eylül 2009 tarihinde yer teslimi yapılmıştı. Yer teslimi yapıldıktan sonra temeli atılıp, inşaatı hızla devam eden Sarıgerme Biyolojik Arıtma Tesisi’nin kontrollüğünü ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Altyapı, Proje ve Uygulama Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyordu. Sarıgerme köyünde inşaatı tamamlanan 50 bin kişilik biyolojik arıtma tesisinin 4 milyon 300 bin TL’lik finansmanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanmıştı.

Sarıgerme Tatil Köyü’nde bulunan 3 bin kişilik arıtma tesisinin zamanı dolduğundan, yeni arıtma tesisi ihtiyaç duyulması üzerine; Köylere Hizmet, Turizme Geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği Başkanlığı tarafından yeni arıtma tesisinin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaatı kabul edildi. Yeni Biyolojik Arıtma tesisini 16 dönüm arazinin 10 dönümlük alanına 50 bin kişilik kapasiteli arıtma tesisi projesi hazırlanarak temeli atılıp, inşaatı hızla bitirilerek açılma gününü bekliyordu. 50 bin kişilik yapılan Biyolojik arıtma tesisinin Sarıgerme Köyü’nde bulunan trafonun elektrik yetersizliği nedeniyle bir türlü açılıp hizmete giremediği öğrenildi.

Yapımı tamamlanan Biyolojik Arıtma tesisi açılıp, çalışmaya başladığı zaman, çevrenin bozulmasına önleyeceği gibi, Sarıgerme’de bulunan oteller ve Sarıgerme Köyü halkı bu tesisten yararlanıp, fosseptik sorunlarını ortadan kaldırmış olacaklardır.