BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erbaa Belediyesinden okuma kampanyası

Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında Tokat'ın Erbaa ilçesinde de belediye başkanı öncülüğünde okuma kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Kütüphaneler Haftası Bünyesinde Erbaa’da okuma kampanyası düzenledi.

Erbaa Belediyesi Şehir Kütüphanesi ve ilçe eğitim Müdürlüğün birlikte düzenlediği Kütüphaneler Haftası kutlama programı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet YENİHAN günün anlamını ve önemini belirten konuşmasında ;
“Mensubu olduğumuz yüce dinimiz İslam’ın ilk emri “oku “dur. Peygamber efendimizde bizlere ilim tahsil etmemiz ile ilgili birçok hadisi vardır.Bu ülkenin kurucusu M.Kemal ATATÜRK “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir “ diyerek bizlerin okuması gerektiğini söylemişlerdir.Bizler bu düsturlar ile beraber hem kendimiz hem de yeni nesillerimize okuma sevgisini mutlaka aşılamalıyız.”dedi.

Törende Kompozisyon, Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve Şehir kütüphanesine en çok kitap bağışını yapan Erbaa’lı hemşerilerimize ödülleri verildi.

Tören sonrası başlatılan okuma kampanyasına destek için Başkan Ahmet YENİHAN ve Beraberinde öğrenciler ile beraber Belediye tarafından oluşturulan seyyar kütüphaneden kitaplar alarak Erbaa Cumhuriyet Meydanı Havuz kenarında okumayı özendirmek adına bir saat kitap okudular.