BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şiddet haberlerine reklam yok

Reklamverenler, bundan böyle şiddet görüntüsü içeren haberlere reklam vermeyecek.

Abone ol

Çocuk ve gençlerdeki şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen şiddet olaylarını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu, Reklamverenler Derneği Başkanı Hakan Uyanık'ı dinledi.

Uyanık, bir dizinin kimler tarafından, ne sıklıkla izlendiğine dikkat ettiklerini, içeriğine, işlerinin gereği bakmadıklarını söyledi.

Ana haber bültenlerindeki şiddet görüntülerinin insan sağlığına etkilerini araştırdıklarını bildiren Uyanık, bu çerçevede 4 televizyon kanalını kayıt altına aldıklarını ifade etti.

Uyanık, psikolog gözetiminde bu araştırmanın yapıldığını belirterek, haberlerdeki bir şiddet görüntüsünün 5 kez tekrarlandığını kaydetti. Uyanık, araştırma sonuçlarına göre, haberlere verilecek reklamın kesilmesine yönelik çalışma başlatacağını bildirdi. Uyanık, araştırma sonuçlarını yakın bir zamanda açıklayacaklarını ifade etti.

Televizyon yayıncılarının, "ama insanlar bunu istiyor" diyeceğini belirten Uyanık, haberlerin reytinglerinin yayınlanmaması, haberde yarış olmamasını istediklerini ancak bu konuda karşı tarafı ikna edemediklerini anlattı.