BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Hollanda basını 3-3e yanıyor

Fenerbahçe-Az Alkmaar UEFA Kupası 3. Tur ilk maçı, bugün Hollanda basınında geniş yer buldu

Abone ol

Hollanda basınında AZ Alkmaar'ın, Fenerbahçe'ye göre 3. tura daha yakın durduğu görüşü öne çıkarılırken, hemen hemen bütün gazetelerin başlıklarında Hollanda takımının 3-1 öne geçmesinden sonra bunu koruyamadığı vurgulandı.

Yapılan yorumlarda, Fenerbahçe'nin, Türkiye'nin en önde gelen ve Avrupa düzeyinde bir kulübü olarak bilinmesine karşılık, sergilediği oyunla böyle bir görüntü vermediği savunuldu. AZ Alkmaar'ın ülkesinde böyle bir iddiası olmadığı, ancak aldığı sonuçlarla yavaş yavaş Avrupa düzeyinde bir kulüp olma yolunda ilerlediğini gösterdiği belirtildi. Ülkenin en büyük gazetesi De Telegraaf, ilk sayfasından duyurduğu maç sonucuna ilişkin haberini, ''AZ kendisini tam gösteremedi'' başlığıyla verdi.

Yazıda, Fenerbahçe'nin söylendiği gibi ülkenin en iyi kulübü görüntüsünden uzak olduğu, AZ Alkmaar'ın ise Fenerbahçe'den zerre kadar farkı olmadığı, hatta daha iyi futbol oynadığını kanıtladığı görüşü dile getirildi. Gazeteye göre, AZ Alkmaar gerçek ortalama futbolunu oynamamasına rağmen Fenerbahçe ile eşit bir görüntü sergiledi. Hollanda ekibinin, 3-1 öne geçmesi ve bu skoru koruyamamasına rağmen, aldığı bu sonuçla son 16 için kapıyı büyük ölçüde araladığı ifade edildi.

DE VOLKSKRANT
De Volkskrant gazetesi ise ''AZ ulaştığı skoru koruyamadı'' başlığıyla verdiği haberde, ''Maçtan önce kadro kurmakta zorlanan bir takımın böyle bir sonuç alması, maç içinde ulaştığı skoru koruyamamış da olsa başarı sayılır'' denildi. Haberde ayrıca, yaş ortalaması 23 civarında olan genç AZ Alkmaar takımının, bu oyunuyla 50 bin ateşli Türk seyircisini susturduğu yazıldı.

ALGEMEEN DAGBLAD
Öte yandan, Algemeen Dagblad gazetesi, haberi, 3-1'den 3-3'e gelen sonuca istinaden ''AZ yakaladığı büyük şansı bıraktı'' şeklinde duyurdu. Haberde, oyuna ve sonuca bakıldığı zaman AZ Alkmaar'ın, UEFA'daki en iyi son 16 takım arasında gösterilmesinin normal olduğu savunuldu. Yazıda, AZ'in İstanbul'da korkulduğu gibi bir sonuç almadığı, eksikliklerine rağmen iyi bir maç çıkardığı, takımın 3-1 öne geçmesinden sonra bir anda kontrolü kaybettiği için sonucun 3-3'e geldiği kaydedildi.