BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.398,69
HABER /  POLİTİKA

Saadet Kurtları savundu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, ''Kurtlar Vadisi Terör'' dizisine destek çıktı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, ''Kurtlar Vadisi Terör'' dizisinin yayınlanmaya devam etmesi gerektiğini savunarak, ''Kimse, gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız olmamalıdır'' dedi. Gündoğan, yaptığı yazılı açıklamada, dizinin ilk bölümünde dış güçlerin oyunlarının uyuşturucu trafiğiyle birlikte işlendiğini ifade ederek, bundan sonraki bölümlerde de ''bölgenin geri bırakılmışlığı, dini altyapının tahrip edilmişliği, her türlü kaçakçılık ve sahteciliğin'' işlenmesini beklediklerini belirtti. Mete Gündoğan, şunları kaydetti:

''Bu dizinin yayınlanmasını istemeyenler, gerçeklerin açığa çıkmasını istemeyenlerdir. Bu dizi eğer gerçekleri açıkça ortaya koyacaksa yayınlanmaya devam etmelidir. Kimse, gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız olmamalıdır. Yetkililer, toplumsal değerlerimizi korumak istiyorlarsa, bu değerlere yönelik şiddet, tahkir, tezyif ve tekfir içeren programları uyarsınlar veya ortadan kaldırsınlar.''

Gündoğan, Müslümanların zihninde dini bir anlam ifade eden kutsal isimlerin televizyon dizilerindeki ''psikopat, elinde bıçakla dolaşan, cinsel sapkınlık sergileyen, özürlü giyinen, komşusunun karısana göz diken'' tiplemelerde kullanılmasına da karşı olduklarını ifade etti.